Meyveli Puf Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Meyveli Puf Böreği Nasıl Yapılır?

Meyveli Puf Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Meyveli Puf Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Meyveli Puf Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Meyveli Puf Böreği Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Meyveli Puf Böreği nasıl hazırlanır, Meyveli Puf Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Meyveli Puf Böreği için Malzemeler:


3 bardak un 2 adet yumurta 2kadeh beyaz şarap 2fincan şeker 1,5 fincan pudra şekeri 2,5 kaşık margarin 1 adet portakal İçi: 1 adet elma 1 adet armut 200 gr kuru erik 50 gr çam fıstığı 50 gr kuşüzümü 2,5 kaşık şeker 1 bardak beyaz şarap 1,5 bardak mısır özü yağı


Meyveli Puf Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Erikleri bir kap içinde ılık suya yatırın, üzümleri de yıkayıp temizleyin. Erikler 1saate yumuşayınca çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Elma ve armutların kabuklarını soyup minik doğrayın. Çam fıstığını kıyın. Bütün meyveleri bir tencereye koyun, şekeri ve şarabı ilave edin ve orta ateşte meyveleri pişirerek soğumaya bırakın. Unu eleyerek ortasını açın içine hamur için ayrılmış şekeri, 1çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta, margarin, yarım portakal suyu ve kabuğu koyun. Yavaş yavaş şarap dökerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru unlanmış zemin üzerinde merdane ile düzleştirip inceleşene kadar açın. Yaptığınız yufkayı  bardak kullanarak yuvarlak yuvarlak kesin , her yuvarlağın ortasına meyveli içten koyun ve uçları birleştirerek kapatın. kalan yumurtayı bir kasede çırpın hamurları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran parçaları servis tabağına çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin ve soğuk olarak servis edin.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-4.jpgtarifi-4.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡