Midye Tava tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Midye Tava Nasıl Yapılır?
Midye Tava nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Midye Tava Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Midye Tava nasıl hazırlanır, Midye Tava yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Midye Tava için Malzemeler:
1/4 ayçiçek yağı 3/4 su bardağı bira 1.5 su bardağı un 30 iri midye 5 kişilik
Midye Tava Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Ayıklanıp siyah sakalları alınmış midyeleri iyice yıkayıp süzün. Mutfak kağıdının üzerine yayın, kalan suyunu da çeksin. Bir tepsiye bir su bardağı unu yayın. Midyeleri açarak iki tarafını da unlayın. Yarım su bardağı un ile 3/4 su bardağı birayı karıştırıp bir bulamaç elde edin. Unlanmış midyeleri bulamaça batırıp bol kızgın yağa atın. Her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya dek çevirerek kızartın. Kızarmış olanları, kağıt havlu serilmiş bir kaba alıp fazla yağlarını çekmesini sağlayın. Midyelerin üzerine tuz serperek yanında tarator ile sofraya getirin.
Midye Tava 2. tarif
Midye Tava için Malzemeler:
30 adet iç midye 2 adet yumurta 1,5 bardak un 2 kaşık margarin 2 fincan su ½ fincan un 1 bardak sıvıyağ 10gr bira mayası tuz
Midye Tava Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Midyeleri temizleyip yıkayın, suları iyice aksın. 1,5 bardak unu bir kaba alıp ortasını açın buraya margarin, yumurta sarıları ılık suda yumuşattığınız maya ve 1 kaşık ılık su katarak yoğurun. Sulu bir hamur olsun sıcak bir yerde 1saat bekletin, kabarsın. Zamanı dolunca yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar edip hamura karıştırın. Kuruyan midyeleri önce una ardından mayalı hamura bulayarak kızgın yağda 3’er 4’er kızartın, delikli kepçe ile yağdan çıkarıp servis tabağına alın.
Midye Tava 3. tarif
Midye Tava için Malzemeler:
50 adet midye 2 adet yumurta 6 kaşık un 1 adet limon 1 bardak sıvıyağ 1çay bardağı bira tuz
Midye Tava Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Midyeleri temizleyin ve suyunu iyice süzün. Yumurta, un ve birayı çırpın; bulamaç olunca midyeleri buna bulayarak yağda kızartın. Limon sıkarak servise sunun.
KOLAY BALIK TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI
Balık yemeklerinin en zor aşaması bilindiği üzere temizlenmeleridir. Farklı çeşitte olan balık türleri için temizlik yöntemleri de farklılık göstermektedir. Hamsi gibi küçük balıkların temizliği kolay olsa da uzun süre uğraşılması gerekir. Bu sebeple balık temizlemenin püf noktaların bilerek temizlemek, bir an önce temizleme aşamasını tamamlayarak pişirme aşamasına geçilmeyi sağlar.
Hamsi ve palamut gibi küçük balıkların yanı sıra pulları olan büyük balıkların temizlenmesi daha zordur. Bu sebeple satın alınan balıkçıdan balıkları temizlemesini rica etmek mutfağı batırmadan büyük balık pişirmeye olanak sunacaktır.
Balık Temizlerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Balıkları alıp eve getirdikten sonra ne kadar kısa sürede temizlenirse o kadar kolay olacaktır. Taze iken tutması ve temizlemesi daha kolay olacağı için mutlaka bekletmeden temizleme işlemine başlanmalıdır. Ayrıca soğuk olan balıklar diriliklerini yitirmeyeceği için bir saat önce buzlukta bekletmekte balıkların daha hızlı ve kolay bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır. Büyük balık temizlerken bıçak gibi kesici aletlere ihtiyaç olsa da küçük balıkları sade elle temizlemek mümkündür.
Lezzeti ile en çok sevilen balıklardan hamsiyi temizlerken ilk önce kafasını elle koparmak ve karnından itibaren açarak iç organlarını temizlemek pratik hamsi temizliği için yeterlidir. Yerken daha kolay olması ve kılçıkların ağıza gelmesini istemeyenler iç organları çıkardıktan sonra kılçığı tutarak aşağı doğru kılçık temizliğini de yapabilirler. Küçük ve kaygan olan balıkları temizlerken tutmakta güçlük çekiliyorsa eller bir miktar unlanarak temizleme işlemine devam edilebilir.
Pullu Balıkları Temizlemenin Püf Noktaları
Pullu balıkları temizlerken etrafa sıçrama olasılığı genellikle bu balıkların balıkçıdan temizletilip o şekilde alınmasına neden olmaktadır. Ancak pullu balıkları evde temizlemek de sanıldığı kadar zor değildir. Pulları balık yüzeyinden temizlemek için ilk ihtiyaç keskin bir bıçaktır. Etrafı kirletmeyecek şekilde balık temizlemek için ise ikinci ihtiyaç su dolu derin bir kaptır. Balığı suyun içinde temizlemek pulların su içinde kalmasını sağlayacağı için mutfağı kirletmeden pullu balık temizlemek mümkün olacaktır. İsteğe göre balık temizliğine kafa ve kuyruk temizliği ile devam edilebilir. Ancak piştikten sonra kılçık ile birlikte balık etinden
ayrılması daha kolay olacağı ve lezzet katacağı için kafa ve kuyruk kısmı tüketirken de temizlenebilir.
Pulsuz Balıkları Temizlemenin Püf Noktaları
Balık yemeyi seven ancak temizlenme işinden dolayı genelde dışarda balık yemeyi tercih edenler, balık temizlemenin püf noktaları ve daha ekonomik yönleri ile evde çok rahat bir şekilde balık tüketebilirler. İkinci bir alternatif balıkçıların temizlemesi olsa da küçük balıkları temizleyen balıkçı bulmak oldukça zordur. Bunun yerine evde bıçağa bile gerek kalmadan elle temizlemek çok daha kolay olacaktır. Önce başı koparıp ardından iç organları da temizledikten sonra bol suyla balıkları yıkamak yeterlidir. İsteğe göre balıkların tam temizlendiğinden emin olmak için tuzlu suda da bekletilebilir.
Balık Temizlemenin Pratik Yolları
Sıkça tüketilmesi önerilen balığı pratik bir şekilde temizlemeyi bilmek, balık temizleme işinin oldukça kolay ve zahmetsiz olmasını sağlayacaktır. Öncelikle her balığın kendine özgü temizleme yönteminin olduğu bilinmelidir. Balığın sadece karnının temizlenmesi çoğu zaman yeterli gelse de yerken daha kolay olması açısından kılçık ve başlarının da temizlenmesi gerekir. Bunun için balık temizlerken ilk olarak başın koparılması gerekir. Bu işlem küçük balıklar için geçerlidir. Büyük balıklarda temizleme işlemi genellikle pullarından arındırma işiyle başlamaktadır. Oda ısısında uzun süre bulunan balık yumuşayacağı için temizlerken mutlaka dağılmalar olacaktır. Bu nedenle dışardan aldıktan sonra bekletmeden hemen buzdolabına koyulmalı ve soğuk olarak temizlenmelidir.