Mini Çörek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Mini Çörek Nasıl Yapılır?
Mini Çörek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Mini Çörek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Mini Çörek nasıl hazırlanır, Mini Çörek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Mini Çörek için Malzemeler:
1/2 paket margarin (veya tereyağ) 1.5 çorba kaşığı tozşeker 1/2 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı su 3 su bardağı un 3 adet yumurta 25 gram maya 12 adet
Mini Çörek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mayayı suda eritip, çırpılmış yumurtalarla karıştırın. Daha sonra bu karışıma şeker, tuz, un ve yağı ekleyerek hamur haline getirin. Hamurdan az bir parça ayırıp kalanını küçük toplar haline getirip, üstlerinden hafif bastırın. Şekil verdiğiniz hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. Hamurdan ayırdığınız küçük parçayı bölerek çöreklerin üstüne yerleştirin. Biraz bekledikten sonra 250 derecede 10 dakika kadar pişirin.