Muhtıra ne demek, TDK'ya göre Muhtıra kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?
Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde anlamını bilmediğimiz bir çok kelime bulunmaktadır. Muhtıra az da olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Muhtıra ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Muhtıra kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.
Günlük konuşma rutinlerimizde anlamını bilmediğimiz birçok Türkçe kelime kullanıyoruz. Hayatımızda sürekli olarak kullandığımız ancak gerçek anlamını bilmediğimiz Türkçe kelimeler, merak ediliyor. Muhtıra ne demek? Muhtıra TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte herkes tarafından merak edilen kelimenin anlamı….
Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi muhtıra kelimesi. Peki muhtıra ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre muhtıra nedir, muhtıra kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.Muhtıra kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Muhtıra kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.
MUHTIRA NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?
Muhtıra kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Muhtıra kelimesi Arapça kökenlidir.
TDK'ya göre muhtıra kelimesi anlamı şu şekildedir:
- Herhangi bir şeyi hatırlatmak, uyarmak amacıyla yazılan yazı
- Bir devletin başka bir devlete politik sorunlarla ilgili olarak yolladığı uyarı yazısı, memorandum, nota
- Andıç
- Günlük