Müslüm Gürses hayatını kaybedeli 7 yıl oldu

Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses, 3 Mart 2013 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Müslüm Gürses hayatını kaybedeli tam 7 yıl oldu.

Müslüm Gürses hayatını kaybedeli 7 yıl oldu

2013 yılında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sanat müziğinin efsane isimlerinden iri olan Müslüm Gürses, kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti.

VEFAT EDELİ 7 YIL OLDU

15 Kasım 2012'de kalbine stent takılan Müslüm Gürses’in karaciğer ve böbreklerinde çıkan sorunlar nedeniyle 18 Kasım 2012 günü durumu ağırlaştı. Yaklaşık 4 ay hastanede yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tutulan Müslüm Gürses 3 Mart 2013 tarihinde 60 yaşında hayatını kaybetti.

ŞARKICILIĞA ÇAY BAHÇESİNDE BAŞLADI

Müslüm Gürses, şarkıcılığa 1965 yılında, Adana'da bir çay bahçesinde başladı, aynı zamanda Halkevine de gitti. Terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı. İlkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birincilik elde etti. Çukurova Radyosu'nda çalışmaya başladı ve bu dönemde "Gürses" olarak soyadını değiştirirler.

Müslüm Gürses hayatını kaybedeli 7 yıl oldu

MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR?

3 Mart 2013 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses ölümünün 6. yılında birbirinden değerli eserleriyle yad ediliyor.

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan Müslüm Gürses, Emine ve Mehmet Akbaş çiftinin çocuğu olarak 5 Temmuz 1953’te Şanlıurfa’da dünyaya geldi. Zeyno ve Ahmet adında iki kardeşi olan Gürses’in ailesi, kendisi 3 yaşındayken Adana’ya göç etti. Müslüm Gürses, müziğe 1965’te Adana’da, bir yandan Halkevi’ne gidip diğer yandan bir çay bahçesinde şarkı söyleyerek başladı. Terzi çıraklığı ve kunduracılık da yapan sanatçı, aynı yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı.

Gürses, 1967’de 14 yaşındayken Adana’da düzenlenen bir şarkı yarışmasında birinci oldu. Sesiyle küçük yaşlarda dikkati çeken sanatçı, 1967’den itibaren TRT-Adana-Çukurova Radyosunda, cumartesi günleri canlı olarak türküler söyledi. Gürses’in ilk plağı “Emmioğlu/Ovada Taşa Basma”, daha sonra 4 plak daha yaptığı Ömür Plak tarafından 1968’de Adana’da basıldı.

İstanbul’a 1969’da gelen Gürses, aynı yıl Selahattin Sarıkaya’nın sahibi olduğu Sarıkaya Plak ile “Giyin Kuşan Selvi Boylum/Hayatımı Sen Mahvettin” ve “Gitme Gel Gel/Haram Aşk” adlı iki 45’lik plak doldurdu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡