Mustafa Destici'den HDP çıkışı: Anayasa Mahkemesi bu partiyi kapacak, bunun başka yolu yok
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduklarını söyledi. HDP'nin kapatılması davasında hakkında da konuşan Destici çarpıcı ifadeler kullandı.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kastamonu'ya geldi. Valiliği ziyaret eden Destici, burada şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Avni Çakır ile görüştü. Çakır ile görüşmesinin ardından Kastamonu Belediyesine geçen Destici, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ile görüştü, şehirde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi oldu.
Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Destici, akabinde ise partisinin il başkanlığı binasına geldi, burada partililerle bir araya geldi. BBP Kastamonu İl Başkanı Satılmış Külçe, Destici’ye İnebolu’nun Kurtuluş Savaşında yaptığı kahramanlıkları sebebiyle verilen beyaz şeritli İstiklal madalyası plaketi takdim etti.
Destici daha sonra partililere bir konuşma gerçekleştirdi.
Terörle mücadeleye değinen Destici, "Bu mücadele çok da başarılı sürüyor. Ama diğer taraftan terörün diğer unsurları var, terörün diğer kolları var, sermaye gurubu var. Bunlarla da mücadele edilmesi gerekiyor, ediliyor da. Diğer taraftan lojistik destek sağlayanlar, uluslararası güçler var bunları destekleyen. Bu uluslararası bir mesele, devletler arası mukabele esası var. İlişkimiz yoğun olan devletler sizi dinleyebilir, diğeri dinlemez. Özellikle destekleyenler var Türkiye zayıflasın daha da güçlenmesin diye ABD gibi, Rusya gibi, Avrupa gibi Çin gibi hepsi buna dahil. Bazı İslam ülkeleri bile var bunun içinde. İran ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere. Ama biz esas kendi yapmamız gerekeni yapmamız lazım." dedi.
HDP'NİN KAPATILMASI DAVASI
TBMM'de PKK'nın partisi ve milletvekillerini olduğunu ifade eden Destici şöyle konuştu:
"Bunlardan bir tanesi onların siyasi uzantıları. Bugün maalesef TBMM’de PKK’nın partisi, milletvekilleri var. Bunların altında devletin arabaları var, hazineden aldıkları para ile siyaset yapıyorlar. Biz buraya geldik. Kastamonu 78’inci vilayet oluyor, 1 yıldır geziyorum. Biz kendi çocuklarımızın ve ailelerimizin rızkından kesip bunları yapıyoruz. Arkadaşlarımız da öyle. Bütün harcamalarımız kendimize ait, devletten bir kuruş yardım almıyoruz. Ama PKK’nın partisi yardım alıyor, trilyonlarca alıyor ve kapatma davası sürerken yine alıyorlar. Biz teklif ettik, en azından kapatma davası bitene kadar paralarına el koyun dedik. Yapılmadı. Milletvekillerinin dokunulmazlıkları tamamen kaldırılsın ve yargılansın bu da yapılmadı. Ama bizim beklentimiz en son Anayasa Mahkemesine başvurarak reddi hakim istiyorlar. Bu da reddedildi. Bir ay daha ek süre verildi. Eğer gerçekten terör ile mücadele ediyorum, halkımıza, milletimize göstereceksek o zaman yapmamız gereken o mücadeleyi sadece güvenlik güçlerimize bırakamayız. Bu mücadeleyi topyekun yapacağız. Terör örgütünün partisi, Anayasa Mahkemesi Anayasaya göre karar verecek ve bu partiyi kapacak, bunun başka yolu yok”
Kapatılan partinin yerine yenisinin kurdurulmaması gerektiğini ifade eden Destici, “Bunu söylediğimizde diyorlar ki 'daha öncekileri de kapatıldı ve yenileri kuruldu.' Hayır efendim, yenisini de kurdurmayacaksın. Kimin kurduğunu bilmiyor musun? Belli parti kuruluş dilekçesi veriyor, bakarsın incelersin. Bunun daha önce PKK geçmişi var mı? Yakınlığı var mı? Devletin istihbarat birimleri var, MİT var, jandarması var, polisi var, her türlü bilgisi var. Kurdurmasın yeter. İspanya Batasuna’yı kapattı. Yenisini kurdurdu mu, kurdurmadı. Kurdurmayacaksın. Bunun maalesef bazı medya temsilcileri, siyasetçiler, özellikle altılı masada oturan siyasetçilerin tamamı PKK’nın partisini kapatmayı sanki Kürt kardeşlerimizin siyasetten men etme gibi açıklamaya çalışıyorlar. Böyle bir şey yok. Herkes siyasi parti kurabilir, hiç kimse parti kuranların etnik kökenine bakmaz, mezhebine bakmaz hatta dini inancına bakmaz. Bakılacak tek şey vardır, bu devletin varlığından yana mı ülkenin bütünlüğünden yana mı milletinin birliğinden yana mıdır? Devleti yıkmak için mi kuruyor, desteklemek için mi kuruyor, ayrılıkçı mıdır, birlikçi midir? Bakılacak tek şey budur” şeklinde konuştu.
"ANAYASA MAHKEMESİNE DÜŞEN DE ARTIK TÜRKİYE’Yİ BU TERÖRİSTLERDEN VE BU TERÖRİST PARTİSİNDEN KURTARMAK OLMALI"
HDP’nin, Kürtlerin partisi olmadığına işaret eden Destici, “HDP’de Kürt kökenli olmayan da binlerce insan ve milyonlarca oy vardır. Aşırı soldur. Sosyalist bir partidir. Ağırlıklı olarak yönetici kadrosu bir inançsızlar topluluğudur. Esas bunun anlatılması ve bunun söylenmesi gerekiyor. Bunun için iç hukukumuz bunu emretmektedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de Batasuna kararlarındaki tavrı açıktır. İspanya Anayasa Mahkemesinin kapatma kararını onamıştır ve yapılan itirazı da reddetmiştir. Bir de bizdeki gibi değil, parti terör ile iç içe değil, sadece eylemlerini kınamadıkları için kapatılmıştır. Bizde bırakın eylemlerini kınamayı, eylemleri övüyor, teröristlerin cenazelerine gidiyor, bizim için en kutsal kavramlardan biri olan şehitlik kavramını teröristler için kullanıyor. Böyle alçaklık olur mu? Devletine, vatanına, milletine, dinine savaş açmış adamlar güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getiriliyor, tırnak içinde şehit olarak adlandırıyorlar. Bu kadar milletin değerleriyle kavga edilir mi? Bu kadar aşağılanır mı? Buna müsaade edilir mi? Müsaade edilmemelidir. Nasıl askerimiz, polisimiz PKK’yı, teröristleri bu vatanın dalından ovasından temizlemişse Anayasa Mahkemesine düşen de artık Türkiye’yi bu teröristlerden ve bu terörist partisinden kurtarmak olmalıdır. Bizim de beklentimiz bu yöndedir” ifadelerini kullandı.
"CUMHUR İTTİFAKININ BİR PARÇASIYIZ"
Büyük Birlik Partisi’nin Cumhur İttifakı ile seçimlere gireceğini söyleyen Destici, "Bizler, inşallah önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakının bir parçasıyız. Cumhur İttifakı olarak seçimlere gireceğiz. Hedefimiz elbette ki Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olan Cumhurbaşkanımızın seçimleri daha birinci turdan kazanmasıdır ve bununla birlikte de meclis çoğunluğunu devam ettirmesidir, kazanmasıdır. Bununla birlikte de BBP’nin de hak ettiği oyu bu sefer sandıktan alması, potansiyelini sandıklara yansıtması ve güçlü bir gurup ile mecliste temsil edilmesidir” dedi.
Destici'ye yardımcıları Ahmet Yelis ile Mahir Alay da eşlik etti.