Muzlu cevizli ekmek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Muzlu cevizli ekmek Nasıl Yapılır?

Muzlu cevizli ekmek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu cevizli ekmek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Muzlu cevizli ekmek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Muzlu cevizli ekmek Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Muzlu cevizli ekmek nasıl hazırlanır, Muzlu cevizli ekmek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Muzlu cevizli ekmek için Malzemeler:


1-1/4 su bardağı un 1 su bardağı Amerikan Pirinci kepeği 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı şeker 4 yemek kaşığı soya yağı 2 yumurta akı 3  adet büyük boy muz (püre haline getirilmiş) 1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü)


Muzlu cevizli ekmek Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye koyun iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın. Şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk. süre ile iyice çırpın. Yumurta akını ilave edin ve 20 saniye daha kanştırın. Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız un kanşımını ve sıra ile muz ve vanilyayı ilave edin. Her ilaveden sonra iyice kanştırın. Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün. 250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin. (Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız zaman temiz ise ekmek pişmiş demektir.) 125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır. Her servis 128 kalori, 2 gr. Protein, 6 gr. Yağ, 19 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 85 miligram sodyum içerir.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-2.jpgtarifi-4.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡