Muzlu Rulo Pasta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Muzlu Rulo tarifi

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Muzlu Rulo yapacak. Gelinlerin yapacağı Muzlu Rulo ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 7 Şubat Cuma yemek tarifi.

Muzlu Rulo Pasta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Muzlu Rulo tarifi

Muzlu Rulo malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Muzlu Rulo nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi.. 

Muzlu Rulo Pasta Hazırlanışı Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 büyük yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muzlu Rulo Pasta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Muzlu Rulo tarifi

İç Krema:

  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üst kreması için;

  • 1 paket 200 ml süt kreması
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

İçi için;

  • 1 adet büyük muz

Süslemek için;

  • Çikolata parçası, fıstık, frambuaz

Muzlu Rulo Pasta Hazırlanışı Tarifi Yapılışı

Pandispanyanın yapımı

  1. Pandispanya için, yumurtalar şekerle birlikte mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  2. İçine un, vanilya, kabartma tozu da elenerek ilave edilir ve çok az 30 saniye kadar daha çırpılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgünce yayılır.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirilir.
  4. Piştikten sonra hemen fırından çıkarılıp yağlı kağıtla birlikte yavaşça bir kaç kere rulo şeklinde katlanıp açılır.
  5. Peki, muzlu rulo pastanın kreması nasıl yapılır?
  6. İç kreması için, tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeler iyice çırpılır ve ocağa alınır.
  7. Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edilip eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir.
  8. Ocaktan alınıp vanilyası ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
  9. Üst kreması için, krema, pudra şekeri ve vanilya ile kıvamı katılaşıncaya kadar çırpılır ve kullanıma kadar dolaba kaldırılır.
  10. Pandispanya keki alınıp üzerine kullanmadan önce blender yardımıyla pürüzsüz hale getirdiğimiz krema sürülür.
  11. Muzlar dizilip rulo yapılır ve en üstüne hazırladığımız krema düzgünce sürülüp çikolata fıstık ve frambuaz ile süslenir. Bir gece mutlaka dolapta dinlendirip servis yapılır.
     
tarifi-9.jpgtarifi-5.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡