Nerede oy kullanacağım? 24 Haziran 2018 YSK seçmen sorgulama sayfası

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27.Milletvekili Genel seçimleri için seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Nerede oy kullanacağım sorusunu merak edinler için YSK seçmen sorgulama ekranı linkini sizler için paylaşıyoruz.

Nerede oy kullanacağım? 24 Haziran 2018 YSK seçmen sorgulama sayfası

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27.Milletvekili Genel seçimlerine sayılı günler kala seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Oy kullanacak olan vatandaşlar seçmen sorgulama işlemlerini YSK'nın internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Nerede oy kullanacağım?

Adaylar Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi üzerinden seçmen sorgulama sayfası ekranında TC kimlik numaraları, Nüfusa kayıtlı olduğu sıra no ve Nüfusa kayıtlı olduğu il bilgilerini girdikten sonra seçmen sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

YSK SEÇİM SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ HAKKINDA

Cumhurbaşkanı ve 27'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Oy kullanma saatleri ise şu şekilde:

Tüm yurtta: 08.00-17.00

Dış Temsilciliklerde: 09.00-21.00 saatleri arası

Gümrük Kapılarında: 24 Saat (24 Haziran Pazar günü saat 17.00'a kadar)

59 milyon 391 bin 328 seçmen oy kullanacak.

Seçmen kağıdı ellerine ulaşmayan vatandaşlar, nerede oy kullanacaklarını YSK'nın internet sitesinde öğrenebiliyor. Vatandaşlar, seçmen sorgulama uygulamasının 'Nerede Oy Kullanacağım' sayfasına girerek oy vereceği sandık bilgilerine ulaşabiliyor. Yurt dışında ikamet edenler ise seçmen sorgulama uygulamasının 'Yurtdışı Seçmen Sorgulama' sayfasından oy kullanacakları tarih aralığı ile oy vereceği yer ve adres bilgilerini sorgulayabiliyor.

Yurtiçi seçmen sorgulama yapmak için YSK'nın internet sitesine girip, 'Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl', 'T.C. Kimlik Numarası', 'Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No' gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaparak nerede oy kullanacağını öğrenebilecek.

Nerede oy kullanacağım? 24 Haziran 2018 YSK seçmen sorgulama sayfası

OY KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT!

1- Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında  sandık başına gidecek. Ancak saat 17.00'ye geldiği halde sandık başında oylarını  vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile  oylarını kullanacak.

2- Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan,  kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle  oy kullanılabilecek.

3- Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının  getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler nerede, hangi  sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden de görebilecek. Seçimin  ikinci tura kalması halinde seçmen bilgi kağıdı yeniden gerekli olmayacak.

4- Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen  listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası,  zarf ve mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanmasını isteyecek.

5- Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici  veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu  tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna  bırakılacak.

6- Oy pusulasında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek.  Oy pusulasına basılacak mühür, tercih edilen alanın dışına taşırılmayacak.  Birleşik oy pusulasında tercih edilen alana "EVET" veya "TERCİH" mührü basılacak  ve mührün kuruması beklenecek. Mühürlenen yer dışta kalacak şekilde oy pusulası  katlanıp zarfa konulacak. Seçmenler, zarfı sandığa attıktan sonra, sandık seçmen  listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imzasını atacak.

7- Seçmen, kapalı oy verme yerinden dışarı çıkmadıkça, hiç kimse oraya  giremeyecek. Ancak oy pusulasını hazırlamak için, kapalı oy verme yerinde, normal  süreden fazla kalan seçmenler, kurul başkanı tarafından makul bir süre verilerek  uyarılacak. Bu uyarıya rağmen kapalı oy verme yerinden çıkmayan seçmen, oradan  çıkarılacak.

8- Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte  bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

9- Birleşik oy pusulasında tercih edilen cumhurbaşkanı adayı, siyasi  parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmamak  suretiyle ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü basılması gerekecek.

10- Oy pusulasına, ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü dışında, herhangi  bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak.  Birleşik oy pusulasından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde  kullanılan oy geçersiz olacak.

11- Seçmene birleşik oy pusulası verildikten sonra hata veya başka bir  neden ileri sürülerek yeni bir birleşik oy pusulası verilmeyecek.

12- Sandık, bu iş ve işlemler tamamlandıktan sonra, oy verme yerinde  hazır bulunanların gözü önünde, sandık kurulu başkanı tarafından açılacak.

13- Önce Cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü  yapılacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡