Neslihan Atagül hasta mı? | Sağlık durumu nasıl? | Neslihan Atagül ne hastası?
Sefirin Kızı dizisinin Nare'si Neslihan Atagül diziden ayrıldığını duyurmuştu. Ünlü oyuncu sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Peki Neslihan Atagül hasta mı? | Sağlık durumu nasıl? | Neslihan Atagül ne hastası? Ayrıntılar haberimizde....
Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda diziden ayrıldığını açıklayan Sefirin Kızı dizisinin Nare'si Neslihan Atagül sağlık durumuna ilişkin paylaşımda bulundu. Peki Neslihan Atagül hasta mı? | Sağlık durumu nasıl? | Neslihan Atagül ne hastası? İşte detaylar...
NESLİHAN ATAGÜL HASTA MI?
Sefirin Kızı dizisinde Nare karakterine hayat veren Neslihan Atagül'ün bağırsak sendromu hastalığına yakalandığı açıklanmıştı.
NESLİHAN ATAGÜL SAĞLIK DURUMU NASIL?
Neslihan Atagül'ün sağlık durumu Sefirin Kızı dizisine devam etmesine müsaade etmemişti. Atagül'ün 10 gün rapor aldığı yönündeki haberler basında yer almıştı.
Ünlü oyuncu Neslihan Atagül'ün sağlık sorunları nedeniyle hızla kilo kaybı yaşadığı ve doktorların Neslihan Atagül'e "geçirgen bağırsak" sendromu teşhisi koyduğu öğrenilmişti.
Neslihan Atagül Sefirin Kızı dizisinden ayrılmak durumunda kalmıştı.
Bunun üzerine Neslihan Atagül, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti.:
"Herkese merhaba;
Oynarken hücrelerime kadar hissettiğim Nare ile vedalaşıyorum. Bel tolerans göstersem de vücudum tıoleransı bana göstermedi. Biraz dinlenmeye ihtiyacım var.
Sefirin Kızı ekibime selamlar!
Teşekkür ederim arkadaşlar. İzleyicilerimize de teşekkür ederim, hep desztek oldunuz. İyi ki varsınız!
En yakın zamanda başka hikayelerde görüşmek üzere..."
Ünlü oyuncu Neslihan Atagül, geçirgen bağırsak sendromu hastalığı nedeniyle "Sefirin Kızı" dizisinden ayrılmıştı. Hayranlarının sağlık durumunu merak etmesi üzerine sosyal medya hesabından açıklamada bulunan ünlü oyuncu, kilo kaybıyla da dikkat çekti.
Neslihan Atagül, yaptığı paylaşımda hayranlarına destek mesajları ve iyi dilekleri için teşekkür etti.
Ünlü oyuncu Neslihan Atagül'ün açıklaması şu şekilde:
"Selamlar herkese. Öncelikle bana attığınız destek mesajları için, iyi dilekleriniz için, iyi niyetleriniz için, ziyaretleriniz için, hediyeleriniz için, dualarınız için, binlerce kez teşekkür ederim. Çok incesiniz. Beni yalnız bırakmadınız. Çok Sağolun. Gördüğünüz gibi fena sayılmam. İyiyim. İyi olmaya da gayret ediyorum. Birazcık dinlenmeye ihtiyacım vardı. Hala da var. O yüzden biraz daha dinleneceğim. Ama iyiyim."
NESLİHAN ATAGÜL NE HASTASI?
Neslihan Atagül geçirgen bağırsak sendromu hastasıdır.
Bağırsak hücreleri sıkı bağlantılar ile bitişik bir şekilde dizilmiştir ve bu haliyle bir filtreyi andırmaktadır. Bu filtre sayesinde bağırsaklarımızdan kanımıza yalnızca sindirilmiş besinler, sıvılar, vitamin ve mineraller gibi zararsız maddeler geçebilirler. Eğer bağırsak hücreleri arasındaki bu sıkı bağlantı bozulursa kanımıza zararlı organizmalar ve toksinler gibi istenmeyen maddeler de karışabilirler. İşte “geçirgen bağırsak sendromu” olarak adlandırılan bu problem, bağırsak duvarının geçirgenliği ile ilgilidir.
Genel olarak birçok problemde olduğu gibi bunda da tahriş edici ajanlara karşı bağışıklık sisteminin verdiği bir tepkinin söz konusu olabileceği görüşündeler. Daha anlaşılır bir ifadeyle, eğer bağırsaklarınıza sürekli olarak alerjen maddeler temas ederse, bunun sonucunda bir stres ortaya çıkarsa, bağırsak bakterilerinin düzeni değişirse bağırsak hücreleri baskı altında kalmaya başlayabilir. Bunun sonucunda hücrelerin yapısı bozulabilir veya işlevleri azalabilir. Tüm bu problemlerse uzun vadede bağırsak duvarının geçirgenliğinin artmasına neden olabilir.
GEÇİRGEN BAĞIRSAK SENDROMU BELİRTİLERİ
- Besin alerjileri
- Bağışıklık sistemi hastalıkları
- Deri hastalıkları
- Nörolojik hastalıklar
- Vitamin eksiklikleri
- Tedavi edilemeyen depresyon ve anksiyete
- Sürekli devam eden baş ağrısı ve migren
- Fibromiyalji
- Kabızlık ve ishal gibi sindirim problemleri
- Aşırı kilo ve kilo vermekte zorlanma
- Irritabl bağırsak sendromu
- Kronik yorgunluk
GEÇİRGEN BAĞIRSAK SENDROMU TEDAVİSİ
Geçirgen bağırsak sendromunun önüne geçebilmek amacıyla izlenebilecek en iyi yöntem sağlıklı beslenmektir. İşte geçirgen bağırsak sendromu yaşayan kişiler için birkaç besin önerisi:
KEMİK SUYU
Kemik suyu kolajen ve hasarlı hücre duvarlarını iyileştirmeye yardımcı olabilecek amino asit, proline, glisin ve glutamine içermektedir. Sızdıran bağırsakları ve otoimmün hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olmaktadır.
FEWRMENTE SÜT ÜRÜNLERİ
Bağırsakların iyileşmesine yardımcı olabilecek hem probiyotikleri hem de kısa zincirli yağ asitlerini barındıran fermente süt ürünleridir. Aralarından en iyileri kefir, ev yoğurdu, ekşi krema, gheedir.
FERMENTE SEBZELER
Fermente sebzeler bağırsak pH'sını ve bağırsağı destekleyen probiyotikleri dengeleyen organik asitler içermektedir. Alman lahana turşusu, mayalanmış kırmızı biber ve sebzelerden özellikle Çin lahanasından yapılan, geleneksel bir Kore yemeği ve sebzelerle yapılan kvass zengin kaynaklardır.
HİNDİSTAN CEVİZİ ÜRÜNLERİ
Hindistan cevizinde bulunan orta zincirli yağ asitleri diğer yağ asitlerinden daha kolay sindirilebilmekte, böylelikle sızdıran bağırsağı en iyi şekilde onarmaktadır. Ayrıca, hindistan cevizi kefiri, sindirim sistemini destekleyen probiyotikleri içermektedir.
ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YAPILACAKLAR:
- İşlenmiş ve paketlenmiş gıdalardan uzak durun; doğal besinler tüketin. Çünkü doğal olmayan besinler tarım ilacı, ağır metal vb. zararlı maddeler içerebilirler. Bu maddeler ise bağırsak duvarına daha fazla zarar verme potansiyeline sahiptir.
- Şeker tüketimini sınırlandırın. Çünkü şeker bağırsak florasını bozabilir ve geçirgenliğini arttırabilir.
- Stresten uzak durun. Stres sürekli hale gelirse vücut yıkım mekanizmalarını harekete geçirir. Sonuçta başta bağırsak problemleri olmak üzere pek çok sağlık sorunu ortaya çıkabilir.
- Gereksiz ilaç kullanımından sakının. Gereksiz ilaç kullanımı, bağırsak florasını bozan en önemli etkenlerdendir.
- Lifli gıdalar, probiyotik besinler tüketin. Tüm bunlar bağırsaklarınızdaki dost bakterileri beslemenizi ve bağırsak florası sağlığını desteklemenizi sağlar.
- Doğru yağları tüketin. Zeytin yağı, hindistan cevizi yağı gibi sağlıklı ve doğal yağları tüketmeyi tercih edin. Bu türden yağlar bağırsak hücrelerinizin beslenmesine yardımcı olmaktadır.