Nohutlu Etli Patlıcan nasıl yapılır? Nohutlu Etli Patlıcan tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Nohutlu Etli Patlıcan'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Nohutlu Etli Patlıcan ise merak konusu oldu. Nohutlu Etli Patlıcan nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Nohutlu Etli Patlıcan tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Nohutlu Etli Patlıcan’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler ''Nohutlu Etli Patlıcan'' nasıl pişirilir? Nohutlu Etli Patlıcan için hangi malzemeler gerekli? Nohutlu Etli Patlıcan nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte TNohutlu Etli Patlıcan malzemeleri ve Nohutlu Etli Patlıcan tarifi...
NOHUTLU ETLİ PATLICAN TARİFİ
Malzemeler:
500 gr. dana kuşbaşı et
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
7 – 8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet domates
Tuz
Karabiber
2 su bardağı su
3 – 4 adet patlıcan – iri küp doğranmış
2 adet sivri biber
1 su bardağı nohut – haşlanmış
½ adet limonun suyu
Üzeri için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Pul biber
Yapılışı:
Isınan tencerenize eti alın ve mühürleyin.
Soğanı ekleyin, birkaç tur döndürün.
Sarımsakları ince doğrayın ve tencereye ekleyin.
Zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, domates, tuz ve karabiberi ekleyin ve 40 – 50 dakika pişirin.
Etler pişince iri küp doğradığınız patlıcan, sivri biber, nohut ve ½ limon suyunu ekleyip, 15 – 20 dakika daha pişmey bırakın.
Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın kuru nane ve pul biber katarak yağı kızdırın.
Pişen yemeğin üzerine yağı ilave ederek servis edin.