Nokul nedir? Nasıl yapılır? Masterchef nokul tarifi
Ekranların sevilen yemek yarışması programı Masterchef'de üzümlü nokul istenmesinin ardından nokulun ne olduğu merak konusu oldu. Yarışma izleyicileri, ''Nokul nedir? Nokul nasıl yapılır? Nokul'un tarifi nedir? '' sorularının cevaplarını aratmaya başladı.
TV8 ekranlarının reyting rekortmeni yarışma programı Masterchef'de yapılması istenen nokul merak konusu oldu. İzletyicilerin nokulun ne olduğunu nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Program izleyicileri, 'Nokul nedir?' , 'Nokul nasıl yapılır?', 'Nokul'un içerisinde neler var?', 'Nokulun tarifi nasıl?' sorularını aratmaya başladı. İşte Master chef programında da yapılan Nokul tarifi...
NOKUL TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Hamuru için;
1.5 su bardağı ılık süt
1 paket margarin (bir tavada eritilecek)
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurtanın akı
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
un
İçine;
iri dövülmüş ceviz
toz şeker
sıvı yağ
kuru üzüm
Üzerine;
1 yumurtanın sarısı
NOKUL NASIL YAPILIR? NOKUL TARİFİ
Hamuru için gerekli olan malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğrulur.
3 parçaya bölünerek 5-6 dakika dinlendirilir.
Oklava ya da merdane ile ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde her parça açılır.
Üzeri sıvı yağ ile yağlanarak toz şeker serpilir. Kuru üzüm ve cevizler de bolca serpilerek hamur rulo şeklinde sarılır
Hazırlanan rulo bıçakla yaklaşık 5 cm boyunda verev ya da düz olarak kesilir.
Her parça tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 170 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.