İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay Ramazan ayında oruç tutacak isimler için önemli tavsiyeler verdi. Sahurda ve iftarda tüketilmesi gereken yiyecekler, uzak durulması gereken besinler ve çok daha fazla tavsiyeyi içeren yazıya göz atmadan geçmeyin.
"Paça çorbası, işkembe, kelle paça çorbaları bol bol yenebilir"“Kelle paçayı bol bol yiyeceğiz. En doğal, en dengeli besin. Senelerce 'kolesterol yükseltiyor' diye yasaklandı. Ondan sonra da hastalıklar arttı. Bunlar vücudun ihtiyacı olan doğal protein, en doğal. Kollojen. Gidiyorlar kbotoks yaptırıyorlar. Kelle paça ye ihtiyacın kalmaz.”
''Köy tereyağında 2-3 yumurta sarısı ile birlikte yendiği zaman oruç tutanlar dinç kalır" Doğal olan her şey sağlıklıdır. Hem yumurtanın hem fındık fıstığın içinde doğal omega 3 vardır. Köy tereyağı sağlıklıdır, zeytinyağı sağlıklıdır. Ülkemiz zeytinyağı cennetidir.
"Bol bol kemik suyu içsinler. İçerlerse tüm günü dinç geçirirler" İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Türk insanının çoğunun D vitamini eksikliği çektiğini, probiyotik ve prebiyotik tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: Kışın kemik suyu, paça çorbası, ev yoğurdu ve bol sirke tercih edilmeli.
"Sahur kahvaltı demek. Kahvaltıyı çok iyi yapmalı. Yumurtası, tereyağı, zeytini, fındığı fıstığı, çayı ile mutlaka yapılması lazım"
"Ama çay şekersiz olacak, kahve, süt içildiği zaman şekersiz olacak"
"Bol su içilecek. Ramazandan önce vücudu hazırlamak lazım onun için vücudun suya çok ihtiyacı var"
"İftara doğru başın ağrımasının sebebi susuzluktur. Susuzluk baş ağrısı yapar"
"Ama su tek başına değil, su tuz ile birlikte olması lazım. İnsan vücuduna su ve tuz girmesi lazım"
''Pide Ramazan'ın bulunmaz objelerinden biri. Yapılırken ince ve yaş maya ile yapılması lazım. Ben istediğim kadar tüketmeyin deyim, tabii ki tüketilecek. İftarda ve sahurda ince bir Ramazan pidesi, ikiye ayrılacak. Bunun yarısına bol tereyağı sürülecek ve o şekilde tüketilecek. Tereyağsız olmaz”