Osman Müftüoğlu'ndan Şok Canan Karatay açıklaması
Bir televizyon programına konuk olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, meslektaşı Canan Karatay ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. OSman Müftüoğlu kimdir? Canan Karatay hakkında neler söyledi? Osman Müftüoğlu'nu ağlatan soru nedir?
CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40'a konuk olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Prof. Dr.Canan Karatay ve söylemleriyle ilgili ne düşündüğünü açıkladı.
Canan Karatay hakkında çok olumlu düşünceleri olduğunu belirten Prof. Müftüoğlu, "Genel olarak sağlığın itiraz edilen taraflarını gündeme getirdiği için kendisini takdir ediyorum. Topluma uygulayabileceği sağlık tavsiyeleri iletme konusunda gösterdiği yardım ve destek için de kendisine teşekkür ediyorum." dedi.
Canan Karatay hakkında çok olumlu düşünceleri olduğunu belirten Prof. Müftüoğlu, "Genel olarak sağlığın itiraz edilen taraflarını gündeme getirdiği için kendisini takdir ediyorum. Topluma uygulayabileceği sağlık tavsiyeleri iletme konusunda gösterdiği yardım ve destek için de kendisine teşekkür ediyorum." dedi.
"2002'de ben 'İnsülin fazlası öldürür' diye yazı yazdığımda o zamanki Türk Diyabet Cemiyeti'nin başkanı beni telefonla uyardı, 'Çok yanlış bir iş yapıyorsunuz' diye. 'Şeker zehirlidir' diye 2002 Yaşasın Hayat baskısında bakın yazıyor. Ama Canan Hoca bunu çok daha net, çok daha gümbür gümbür gündeme getirerek işi daha bir kamuoyunun gündemine taşıdı." sözleriyle Karatay'ın fark oluşturduğuna değinen Müftüoğlu, hatalı taraflarını da anlattı.
Müftüoğlu, Karatay'ın hatalı tarafları için "O benim eleştiri yetkimi aşar. Ben yalnız şuna dikkat ederim. Üreticileri eleştirirken de tüketicilere yön verirken de imkanları, ekonomik yapılanmaları, sosyal yapılanmalar ve elinizdeki kanıtları çok dikkatli kullanmanız lazım. Ben burada biraz daha dikkatli olmak gerektiği kanaatindeyim" diye konuştu.
KENDİMİ CANAN KARATAY'A GÖZÜM KAPALI TESLİM EDERİM
Kendisiyle hiç tanışmadığına dikkat çeken Müftüoğlu şunları söyledi: "Birebir ilişkim yok. Ama hasta olarak kendinizi 'Canan Karatay'a teslim eder misiniz?' derseniz, gözüm kapalı teslim ederim. Çünkü düzgün bir hekim, tecrübeli bir hekim, iyi bir kardiyolog. Ama beslenme alanında her dediğini tutar mısınız, kesinlikle tutmam. Kesinlikle hepsine inanmıyorum. Çok fazla hayvansal protein öneriyor. Alkali vücudun en büyük düşmanı, asit havuzunun içinde yüzersiniz. Ama anlattığı ve söylediği o kadar çok şey var ki onu görmezden gelme hakkını her zaman verebilir bana. Ben de görmezden gelirim. Bana kimse bir meslektaşımı hele hele Cana Hoca gibi bir meslektaşımı eleştirtemez."
GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Programda 40 soruya yanıt veren Müftüoğlu, "Annenizin üvey olduğunu 12 yaşında öğrenmişsiniz ve bu yüzden de anneler gününü sevmediğini söylemişsiniz. Herkese şifa olurken kendi yaralarınızı sarabildiniz mi? Hala anneler gününü sevmiyor musunuz?" sorusu karşısında duygulandı ve vefat eden annesini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.
"Anneme dokunsaydım, koklasaydım, o da beni bilseydi çok iyi olurdu" diyen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, şunları söyledi:
"MEZARINA GİTMEYE KORKUYORUM..."
"Hala anneler gününü sevmiyorum. Niye sevmediğimin yanıtını da çok net biliyor değilim. Ama zor bir çocukluk dönemi olduğu kesin. Çünkü biz annem öldüğü zaman 5 kardeşmişiz. En ufak ben herhalde 2 buçuk yaşındayım. Sonraki 4 veya 5, sonraki 7, sonraki 9. Ama o aile yapısını akıllı bir baba, yeni bir akıllı evlilikle gayet güzel korumuş. Bu aileden 2 tane profesör çıktı. Çok düzgün insanlar çıktı. Hiçbirinin hayata ilişkin en ufak bir hatası yok. Ama o ikinci anne olan hanımefendi de bize çok iyi baktı. Eksiği var mıydı, vardı. Bir annemi görsem iyi miydi, çok iyi olurdu.
OSMAN MÜFTÜOĞLU KİMDİR?
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, konuk olduğu programlar ve yaptığı açıklamalarla gündeme geliyor. Osman Müftüoğlu, kilo alımının en önem nedenlerinden birinin metabolik ve ruhsal rahatsızlıklar olduğuna dikkat çekmişti. İşte, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun hayatına ilişkin bilgiler...
Osman Müftüoğlu, 1955 yılında Mersin’in Anamur’da dünyaya geldi. 1972’de Anamur Lisesi’ni, 1978’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1984’te iç hastalıkları uzmanı, 1989’da endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları klinik şefi yardımcısı, 1989’da doçent, 1990’da iç hastalıkları klinik şefi, 1997’de profesör oldu. Uzun yıllar 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in özel doktorluğunu yapan Osman Müftüoğlu, 1993-2001 yılları arasında Ankara Numune Hastanesi başhekimliği ve cumhurbaşkanının sağlık başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Diyabet Derneği, Ankara Diyabet Derneği, Türk Hipertansiyon ve Nefroloji Derneği, Türk İç Hastalıkları Derneği ve Osteoporoz Çalışma Grubu üyesi olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası, Etik Kurul ve İlaç Ruhsatlandırma Komisyonu üyeliklerinde bulundu.