Osmangazi köprüsü geçiş ücreti 2018 ne kadar?
2018 yılının Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Memleketine veya tatile gidecek olan vatandaşlar, Osmangazi köprüsü geçiş ücreti 'ni merak ediyor. İşte 2018 Osman Gazi Köprüsü araç fiyatları
Osmangazi Köprüsü'nü kullanmayı düşünen vatandaşlar köprünün geçiş ücretini merak ediyor. Haberimizde Osmangazi geçiş ücretini öğrenebilirsiniz.
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten yaklaşık 3 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilmişti.
Osmangazi köprüsü geçiş ücreti 2018
Otomobiller 71,75 TL
Hafif ticari araçlar 114,80 TL
3.sınıf araçlar 136,35 TL
4.sınıf araçlar 180,80 TL
5.sınıf araçlar 228,20 TL
6.sınıf araçlar 50,25 TL
İDO ESKİHİSAR - TOPÇULAR ARABALI FERİBOT ÜCRETLERİ NE KADAR
Minivan va Otomobillerden araç içi yolcu ücreti alınmamaktadır. Seferler her 30 dakikada bir 24 saat yapılmaktadır.
İdo bu hatta 15 Haziran 2018 itibariyle geçişlerde kredi kartı ile ödeme imkanı sağladığını duyurmuştur.
YOLCU ÜCRETLERİ
Tam Akbil veya İSTANBULKART : 3,00 TL
İnd. İSTANBULKART: 2,50 TL
Araç içindeki yolculardan ücret ALINMAMAKTADIR.
Osmangazi Köprüsü ücretleri İDO'ya göre mi belirlendi?
İstanbul Deniz İşletmesi (İDO), Nisan 2011'de 861 milyon dolarla Tepe İnşaat Sanayi A.Ş.-Akfen Holding A.Ş.-Souter Investments LLP-Sera Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş Ortak Girişim Grubu (TAV)'na devredilmişti. 30 yıllık süreyle işletme hakkı devredilen İDO, daha sonraki yıllarda geçiş ücretlerinde yaptığı artışlarla gündeme gelmişti. Osmangazi Köprüsü'nün fiyatlarının belirlenmesinde İDO'nun geçiş ücretleri dikkate alınmasının etkili olduğu savunuluyor.
Osmangazi Köprüsü’nün özellikleri
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Osmangazi Köprüsü ya da diğer adıyla Körfez Köprüsü hizmete girdi.
OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ DÜNYA’NIN EN BÜYÜK 4. ASMA KÖPRÜSÜ
30 Mart 2013'te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde törenle temeli atıldıktan sonra yaklaşık 39 ayda tamamlanan köprü, 252 metre kule yüksekliğine, 35,93 metre genişliğine, bin 550 metre orta açıklığına ve 2 bin 682 metre uzunluğa sahip.
DOĞA DOSTU KÖPRÜ
Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan köprünün yapımında, 8 bin işçi çalıştı. Kuş türlerinin yaşadığı "Hersek Lagünü" için kavis verilen Osmangazi Köprüsü, bu özelliğiyle de tabiata ve biyolojik çeşitliliğe verilen önemi gösteren önemli yapılar arasında yer aldı. İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprü, bölgedeki arsa ve konut fiyatlarını artırdı.
Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla Kocaeli'nin Gebze ve Diloavası ilçelerindeki sanayi yükünün azalması bekleniyor. Köprünün temelinin atılmasının ardından Yalova'da yeni Organize Sanayi Bölgeleri kurulması için çalışmalar başlatıldı.
İZMİT KÖRFEZİ SADECE 4 DAKİKADA GEÇİLECEK
Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilebilecek.
Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dâhil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak. İzmit Körfezi'nde otomobille mevcut yol kullanılarak 2 saate yakın süren güzergâh, köprü sayesinde 6 dakikaya indi.
Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar fizibilite çalışmalarında hesaplanırken, 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresinin 3-3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörüldü.
DİĞER KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ
15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücretleri
Otomobiller 8,75 TL
Hafif ticari araçlar 11,25 TL
Motosikletler 3,50 TL
Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretleri
Otomobiller 13,05 TL
Hafif ticari araçlar 7,40 TL
3.sınıf araçlar 32,30 TL
4.sınıf araçlar 82,00 TL
5.sınıf araçlar 102,00 TL
6.sınıf araçlar 9,15 TL
ÖNEMLİ BİLGİ
- FSM ve 15 Temmuz Şehitler Köprülerinden Ukome Kararında izin verilen 1. ve 2. sınıf araçlar geçebilmektedir. Diğer sınıflar bu geçiş ücretinin yanında cezalı geçiş ücretlerinide ödeyecektir.
- Motosikletler KGM işletimindeki serbest geçişlerde, HGS aboneleri ve OGS aboneleri köprülerde 6. sınıf araç ücreti ödeyecektir.
- Otoyol ve Boğaz Köprülerinde 6.Sınıf Motosiklet Ücretlerine zam yapılmayacak 2017 yılındaki fiyatlar uygulanmaya devam edilecektir.
UKOME Kararına göre;
- 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü 1. Sınıf araçlar(Kamyonet, Panelvan ve Vantipi araçlar hariç), Tüm yolcu servis araçları, (Turizm, Personel,
Okul vb.) Toplu Taşıma Araçları (IETT ve Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş. vb. Taksi dolmuş) kullanableceklerdir.
- Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü 1. sınıf araçlar, Tüm yolcu servis araçları , (Turizm, Personel, Okul vb.) Toplu Taşıma Araçları(IETT ve Halk
Otobüsü, Otobüs A.Ş. vb. Taksi dolmuş) ve KGM'den izinli kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı hizmet araçları kullanabileceklerdir.
- Bunların dışındaki 2. 3. 4. ve 5. sınıf araçlar ile Kimyasal ve Tehlikeli Madde Taşıyan araçların zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanması
kullanması gerekmektedir.
- Yavuz Sultan Selim Köprüsünü ise bütün araç sınıfları kullanabilecektir. Ancak Özel Yük Taşıyan Araçlar ile Kimyasal ve Tehlikeli Madde
Taşıyan araçlar için bazı kriterler doğrultusunda izinler verilmektedir.