87. dönem ÖGG sınav sonuçları açıklandı! Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları sorgulama ekranı
Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınav sonuçları için bekleyiş devam ediyor. 21 Haziran tarihinde gerçekleştirilen sınava giren adayların sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı duyuruldu. 87. dönem ÖGG sınav sonuçları açıklandı. İşte Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları sorgulama ekranı...
Özel güvenlik alımı için gerçekleştirilen sınav 21 Haziran'da sona erdi. Gözler bu kez sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. ÖGG 87. Temel Eğitim ve 63. Yenileme Eğitimi sınav sonuçları için tarih verildi. Şartlara uygunluk gösteren adaylar ve Özel Güvenlik sınavında başarılı olan adaylar, birçok farklı kurum ve kuruluşta görev alabilecek. İşte ÖGG sınav sonuç tarihi ve ÖGG hakkında tüm merak edilenlerin yanıtları...
ÖGG SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
ÖGG sınav sonuçlarının açıklandı.
Sınav sonuçları “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web adresinde yer alan “Özel Güvenlik Personeli/Aday” uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak öğrenebileceklerdir.
SINAV SONUCU İTİRAZI NE ZAMAN YAPILACAK?
Sınav sonuçlarına itirazlar 13 Temmuz ve 17 Temmuz tarihleri aralığında alınacaktır.
Yazılı sınav sorularına ve yazılı sınav sonucuna itiraz eden adayların Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 10 TL ücret yatırmaları gerekmektedir. Adaylar, banka hesabına yatırdıkları sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET’e yapacak.
NASIL ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLUNUR?
Özel Güvenlik Görevlisi olabilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ÖGG sınavından en az 60 puan almak gerekiyor. Düzenlenen bu sınava adayların giriş hakkı 4’tür. Her bir sınav için ayrı sınav ücreti yatırılır. Ayrıca özel güvenlik olurken silahlı ya da silahsız olarak seçim yapmanız gerekir. Silahlı ve silahsız Güvenlik Görevlisi olmak için aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır. Ayrıca Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür. Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir. Mazeretsiz %10 D/S (100 saatin 10 saati), mazeretli %30 D/S (100 saatin 10 saati) devamsızlık hakkınız mevcuttur.
ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMANIN ŞARTLARI NELER?
Öncelikle özel güvenlik görevlisi olmak için sağlamanız gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartları sağlayan kişiler özel güvenlik görevlisi olmak için başvuru yapabilirler. Peki nedir bu şartlar?
Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir. Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır. Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Bunun dışında bay adaylar gibi bayanlar da özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler.
ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ NERELERDE ÇALIŞABİLİR?
Özel güvenlik görevlileri sitelerde, hastanelerde, konser, tiyatro gibi çeşitli etkinliklerde, okullarda, bankalarda ve daha çok sayıda yerde çalışma imkanı bulunmaktadır. Özel güvenlik görevlilerinin çalışma alanları oldukça fazla ve bu doğrultuda da ihtiyaç oldukça fazladır.
Bunların dışında özel güvenlik görevlisi mesleği hakkında sıkça sorulan sorular bulunmaktadır. Bu sorulara ve yanıtlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Sizlerin de meslek hakkında sorusu bulunuyorsa yorum bölümümüzden bu sorularınızı dile getirebilirsiniz.
ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ POLİS OLABİLİR Mİ ?
Ülkemizdeki polis ihtiyacının hali hazırda oldukça fazla olduğu düşünülmekte ve bu doğrultuda her sene alımlar yapılmaktadır. Polis olmaya en uygun kişilerin özel güvenlik görevlileri olduğu ise sık sık dile getirilmektedir. Daha önceki yıllarda bu hususta da sıcak gelişmeler yaşanmıştı. Ancak özel güvenlik görevlilerinin polis olabilmeleri yani polisliğe geçebilmeleri için herhangi bir adım atılmadı. Yani mevcut durumda özel güvenlik görevlileri polisliğe geçemezler.
DÖVME YAPTIRABİLİR Mİ? BIYIK BIRAKABİLİR Mİ?
Özel güvenlik görevlisi olma şartlarında bu hususa ilişkin herhangi bir durum söz konusu değildir. Yani özel güvenlik görevlileri isterlerse bıyık ve sakal bırakabilir veya dövme yaptırabilirler. Ancak çalışmak istediğiniz kurumun bu konuda özel bir şartı bulunuyorsa bu kurumu bağlamaktadır. Yani işe girmek istediğiniz kurum sakal şartı koyabilir.
MAAŞLARI NE KADAR?
Özel güvenlik görevlilerinin almış oldukları maaş silahlı veya silahsız olma durumlarına göre farklılık gösterir. Silahsız güvenlik görevlileri genel itibariyle asgari ücret ile 2 bin TL arasında maaş alabiliyorken, silahlı özel güvenlik görevlileri ise 1800 TL ile 2500 TL arasında değişen miktarlarda maaş alabilirler.