Özilhan: 12-18 ay içinde üretime başlanabilir
TOGG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özilhan,"Türkiye'nin otomobili için geliştirilen yeni teknolojiler ve AR-Ge çalışmaları birçok sektörün önünü açacak. Otomobilde 40 bin olan parça sayısı elektrikli de 8 bine düşüyor. Gemlik'te temel atıldıktan sonra 12-18 ay içinde üretime başlanabilir" dedi.
Anadolu Isuzu, 30'dan fazla ülkede yer alan distribütörlerini İstanbul'da toplayıp yeni hedeflerini paylaştı.
Toplantıda konuşan Anadolu Grubu CEO'su ve TOGG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncay Özilhan, "Türkiye artık inşaatla değil, üretimle büyümeli. Bu yıl için koyulan yüzde 5'lik büyüme hedefi oldukça iddialı. Yüzde 3-3.5 büyümeyi yakalamamız bile toparlanma ve istikrarı hızlandırır. 2020 daha iyi bir yıl olacak, ihracat ve turizmde önemli artışlar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
OTOMOBİLDE 40 BİN İLAÇ PARÇA ELEKTRİKLİ DE 8 BİN
Akşam'ın haberine göre aynı zamanda Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Özilhan, "Tesla Çin ve Almanya'da 12 ayda fabrika kurdu, benzer bir planlama yapılıyor mu? sorusunu, "Türkiye'nin otomobili için geliştirilen yeni teknolojiler ve AR-Ge çalışmaları birçok sektörün önünü açacak. Otomobilde 40 bin olan parça sayısı elektrikli de 8 bine düşüyor. Gemlik'te temel atıldıktan sonra 12-18 ay içinde üretime başlanabilir" diye yanıtladı.
Türkiye'nin otomobili resmen tanıtıldı
METROBÜS İÇİN 18 METRE ARAÇ
Türkiye'de 2 milyondan fazla 10 yaş üstü ağır ticari araç olduğunu vurgulayan Anadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı Bora Koçak, "Ticariye özel hurda indirimiyle hem çevre hem de ekonomiye büyük zarar veren bu araçlar azaltılabilir" dedi. Koçak, "Almanya'ya bu yıl, ABD'ye de 5 yıl içinde gireceğiz. Metrobüs için 18 metre araç ürettik, dizelini yaptık, İsrail'e sevk ettik. CNG'sini yapıyoruz. Seri üretim taleplerine bakıyoruz. Hem dizel hem CNG'li versiyonu 1-2 sene içinde hazır olacak" diye konuştu.
42 ÜLKEYE İHRACAT
Ticari araç satışlarında 2015'ten bu yana iç pazar kaybının yüzde 75'e düştüğünü vurgulayan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, "Küresel bir otobüs üreticisi ve satıcısı olma yolunda ilerliyoruz. 42 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2023'te hedefimiz bunu 60'ın üzerine çıkarmak. Avrupa'nın ihracatta payı yüzde 70. 2020'de 150 milyon doları, 2023'te 240 milyon doları aşacağız. En büyük avantajımız 150 kişiye ulaşan Ar-Ge departmanımız. 2020'de 1.2 milyar TL hedeflediğimiz cironun yüzde 7'sini Ar-Ge'ye ayıracağız" dedi.
YERLİ OTOMOBİL BARCELONA YOLCUSU
Bu yıl "Sınırsız Akıllı Teknoloji" temalı, 24-27 Şubat'taki Barcelona MWC Fuarı'nda Türkiye'nin Otomobili de Turkcell standında ilk kez uluslararası arenada boy gösterecek.
TOGG'dan ön sipariş açıklaması
TOGG nedir? TOGG açılımı nedir?