Paçanga böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Paçanga böreği Nasıl Yapılır?
Paçanga böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Paçanga böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Paçanga böreği nasıl hazırlanır, Paçanga böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Paçanga böreği için Malzemeler:
150 gram pastırma 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri 2 tane yufka 4 tane ince kıyılmış yeşil biber 3 tane ince kıyılmış domates sıvıyağ
paçanga böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
yufkaları açıp 4 eşit parçaya bölün elde ettiğiniz üçgen yufkalardan birini alın ve içine önce rendelenmiş kaşar peynirini sonra pastırmayı en üstede biber ve domatesleri yerleştirip sigara böreği sarar gibi böreği sarın. iç malzemesini bol tutun. paçanga böreği sigara böreğine göre çok daha kalın olacaktır. böylece hepsini sardıktan sonra önceden kızdırılmış yağa koyup kızartın afiyet olsun.
PAÇANGA BÖREĞİ 2. TARİF
PAÇANGA BÖREĞİ için Malzemeler:
12 dilim pastırma 2 yufka 12 ince dilim taze kaşar çarliston biber domates tuz karabiber 2 yumurta galeta unu fındık yağı
PAÇANGA BÖREĞİ Yemek Tarifi Hazırlanışı:
2 yufkayı üst üste yayın ve 12 eşit üçgen olarak kesin ve her bir üçgenin genis tarafına pastırma, kaşar peyniri, ufak doğranmış domates ve biber ekleyin.. bunları sigara böreği gibi sarın.. bir tabağa yumurtaları kırıp çırpın.. diğer tabağa galeta unu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.. tavaya fındık yağını döküp kızmasını bekleyin.. yumurtaya ve galeta ununa buladığımız börekleri kızmış yağa koyun.. ve çift tarafını da kızartın.. ve sıcak sıcak servis edin..
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!