Palamut Köftesi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Palamut Köftesi Nasıl Yapılır?
Palamut Köftesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Palamut Köftesi Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Palamut Köftesi nasıl hazırlanır, Palamut Köftesi yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Palamut Köftesi için Malzemeler:
1 adet palamut balığı 1 adet soğan 1 dilim ekmek içi 2 adet limonun suyu 1 su bardağı zeytinyağ 3 çorba kaşığı galeta unu çam fıstığı kuş üzümü tarçın karabiber maydanoz tuz
Palamut Köftesi Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balığın içini temizleyip, bol suda yıkayın. Kılçıklarından kolayca ayrılacak kadar haşlayın ve tencereden çıkarıp, süzün. Siyaha etlerini, kılçıklarını ve derisini temizleyin. Kalan eti bir kaba koyun. Soğanı rendeleyin, ekmek içini hafifçe ıslatın yoğurup, ufalayın, yumurtayı biraz çırpın bunları karabiber, tuz, tarçın, üzüm ve fıstıkla berberce balığa katın. Maydanozu ince ince kıyıp, ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, küçük köfteler yapın. Zeytinyağını kızdırın, balık öftelerini galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Limon ve maydanozla süsleyip servis yapın.