Pancar salatası nasıl yapılır?
C vitamini, fosfat, potasyum gibi birçok vitamin ve mineral içeren pancarı faklı lezzetlerde yemek isteyenler pancar salatasını merak ediyor. İşte Pancar salatası tarifi.
Doğal detoks etkili pancar diyet listelerinin başında yer alıyor. Peki vitamin açısında da zengin olan Pancar salatası nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tarifi
Pancar salatası tarifi için malzemeler
- 3 orta boy pancar
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Ceviz içi
- Tuz
Pancar salatası Nasıl Yapılır
Pancarları temizleyip su dolu bir tenecereye alın. Pancarlar yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika haşlayın.
Suyu süzüp pancarların kabuğunu soyun. Rendenin iri yanıyla rendeleyip bir kaseye alın. Zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede iyice çırpın.
Tuzla tatlandırın. Sosu pancara ekleyip iyice karıştırın. Üzerine ceviz parçaları serpiştirin.
Kırmızı pancar salatasını, kolayca hazırlanan maklubenin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Pancar Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
Pancarı temizlerken ayırdığınız yaprakları saklayın. Daha sonra haşlayarak börek ve köftelerin içinde kullanabilirsiniz.
Temizlediğiniz pancar saplarını ise kapalı bir kapta muhafaza edin. Pancar saplarını turşu yapımında lezzet vermesi için kullanabilirsiniz.
Haşlama işleminin kısa sürmesi için, düdüklü tencerede pişirmesi tercih edebilirsiniz.
Kabuklarını soymak için pancarların yumuşamasını bekleyin. Böylece daha kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.