Paskalya Çöreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır?

Paskalya Çöreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Paskalya Çöreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Paskalya Çöreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Paskalya Çöreği nasıl hazırlanır, Paskalya Çöreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Paskalya Çöreği için Malzemeler:

8  bardak un 6  adet yumurta 1  bardak şeker 2  çay kaşığı mahlep 1  çay kaşığı bira mayası 5  kaşık sıvıyağ 2  bardak ılık su tuz

Paskalya Çöreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Unun ortasını açın ılık suda erittiğiniz bira mayasıyla hamur yapıp 30  dk dinlendirin. 5 yumurtayı şekerle çırpın iyice erisin. Buraya sıvıyağı mahlebi ve tuzu karıştırın. Bu karışımı da hamura yedirip 2 saat daha dinlendirin. Hamuru 6 parçaya bölün. Bu parçaları da 3er parçaya ayırın. Toplam 18 parça elinizde olacak. Bu parçaları 20 cm uzunluğunda şeritler haline getirin. Her 3 rulodan saç örgüsü yapın. Yağlı tepsiye dizip kalan yumurtayı üzerlerine sürün 150  derecede yarım saat pişirin.

tarifi-3.jpgtarifi-7.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡