Patatesli Karnıyarık nasıl yapılır? | Gelinim mutfakta patatesli karnıyarık tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Patatesli Karnıyarık' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Patatesli Karnıyarık ise merak konusu oldu. Patatesli Karnıyarık Malzemeleri neler? İşte Patatesli Karnıyarık tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Patatesli Karnıyarık' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Patatesli Karnıyarık ise merak konusu oldu. Patatesli Karnıyarık Malzemeleri neler? İşte Patatesli Karnıyarık tarifi...
Patates Karnıyarığı Tarifi İçin Malzemeler
3-4 adet patates
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
İç harcı için;
150 gram kıyma,
1 adet orta boy kuru soğan,
1 adet biber,
1 adet domates,
1-2 diş sarımsak,
1 tutam maydanoz,
Tuz,
Pul biber,
Kekik,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
Yarım yemek kaşığı salça.
Sosu için;
1 su bardağı su,
1 yemek kaşığı salça
Patates Karnıyarığı Yapılışı
Patates karnıyarığı yapmak için öncelikle iç harcı için gerekli olan 3 yemek kaşığı sıvı yağ, geniş bir tavaya koyulur.Üzerine küçük doğranmış soğan ile sarımsaklar ilave edilerek biraz kavrulur.
Soğanlar biraz kavrulunca üzerine doğranmış biberler eklenir ve kavurmaya devam edilir.
Soğan ile biberler kavrulunca üzerine kıyma ilave edilir ve suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirilir.
Yarım yemek kaşığı salça ile baharatlar eklenip biraz kavrulur ve kabuğu soyulup küçük küp şeklinde doğranan domatesler ilave edilir.
Domatesler yumuşayınca son olarak ince kıyılmış maydanoz ile tuz eklenip karıştırılır ve hazırlanan iç harcı ocaktan alınır.