Patatesli Poğaça tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır?
Patatesli Poğaça nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Poğaça Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Patatesli Poğaça nasıl hazırlanır, Patatesli Poğaça yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Patatesli Poğaça için Malzemeler:
4,5 su b. un Yarım paket yaşmaya 2 çorba k. toz şeker 1 tatlı k. tuz 1 su b. sulu yoğurt 1 çay b. mısırözü yağı Alabildiği kadar su İç harcı için: 5 patates 2 soğan 1 demet yeşil soğan 1 tutam maydanoz 1 çorba k. salça Sıvıyağ Tuz, karabiber
Patatesli Poğaça Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın. Unun üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz serpip karıştırın. Unun ortasına havuz açın içine yarım paket yaşmaya ilave edin. Mayanın üzerine de sulu yoğurt dökün; üzerine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin. Mayayı eritin. İç harcı için ise patatesleri haşlayın ve doğrayın. Soğanları da doğrayın; tavaya soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanların üzerine patatesleri ilave edin. Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin. Üzerine ince kesilmiş taze soğan ve maydanozu ilave edin. İç harcı soğumaya bırakın. Poğaça hamurunu bezelere ayırın, bunları elinizle yuvarladıktan sonra düzleştirin. İçine patatesli iç harçtan pay edin ve poğaça şeklinde hamuru kapatın. Poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Bunları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
PATATESLİ POĞAÇA 2. TARİFİ
PATATESLİ POĞAÇA için Malzemeler:
•75 gr margarin •Yarım su bardağı süt •Yarım su bardağı su •İki yemek kaşığı yoğurt (yoksa koymayabilirsiniz) •Yarım paket yaş maya •Bir tatlı kaşığı şeker •Yarım tatlı kaşığı tuz •Bir yumurta un 1 büyük boy patates rendelenmiş kaşar tuz karabiber
PATATESLİ POĞAÇA Yemek Tarifi Hazırlanışı:
margarini tencerede eritip altını kapatıp ılınmasını bekleyin.. sonra süt su yoğurt yaş maya şeker tuz ve yumurtayı ekleyip ılınana kadar ısıtın.. ocaktan aldıktan sonra yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.. oda sıcaklığında 1 saat mayalanmasını bekleyin.. iç malzemesi için patatesi soyup tencerede haşlayın, sonra iyice ezin ve içine tuz karabiber rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın.. hamurdan orta büyüklükte parçalar alın ve ortasını bastırarak açın ve biraz malzemeden ekleyip kapatıp yağladığınız tepsiye dizin.. üzerine yumurta sarısı sürün.. ben bu tariften 15 tane poğaça çıkardım.. 20 dk daha dinlendirin.. önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.. ortalama 30 dk pişiyor..
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!