Patatesli porsiyon musakka nasıl yapılır? Patatesli porsiyon musakka tarifii
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Patatesli porsiyon musakka'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Patatesli porsiyon musakka ise merak konusu oldu. Patatesle porsiyon musakka nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Patatesli porsiyon musakka tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Patatesli porsiyon musakka’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Patatesli porsiyon musakka nasıl pişirilir? Patatesli porsiyon musakka için hangi malzemeler gerekli? Patatesle porsiyon musakka nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Patatesli porsiyon musakka malzemeleri ve Patatesli porsiyon musakka tarifi..
Patatesli Porsiyon Musakka Malzemeleri
3 adet orta boy patates – boyuna ortadan ikiye kesilmiş
Ayçiçek yağı – kızartmak için
İç Harç için Malzemeler
Zeytinyağı
1 adet orta boy soğan – yemeklik doğranmış
200 gr. orta yağlı kıyma
1 sivri biber – küçük yemeklik doğranmış
4 orta boy domates – soyulmuş, küp doğranmış
Tuz
Karabiber
½ bağ maydanoz
Üzeri için Malzemeler
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
TARİFİ
Patateslerin kabuklarını soyun ve boyuna olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Patateslerin ortasını oyun.
Kızgın ayçiçek yağında patatesleri renk alana kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun, ardından kıymayı ilave edin. Çıkardığınız iç patatesleri doğrayın, kıymalı harca ekleyin. Baharatlandırın ve kavurun.
Kıymalar pişince biberleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun.
Ardından domatesi ekleyip pişirin.
Altını kapatınca üzerine ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Fırın kabına kızarttığınız patatesleri dizin, üzerlerine kıymalı harcı pay edin.
Ayrı bir kasede salçayı su ile açtıktan sonra patates musakkanın üzerine yayın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.