Patatesli Tepsi Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Patatesli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Patatesli Tepsi Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Patatesli Tepsi Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Patatesli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Patatesli Tepsi Böreği nasıl hazırlanır, Patatesli Tepsi Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Patatesli Tepsi Böreği için Malzemeler:


2 bardak un 3 adet yumurta 4 adet patates 1 adet soğan 1 paket margarin ılık su tuz


Patatesli Tepsi Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Patatesleri önceden haşlayın soğuduğunda minik minik doğrayın. Margarini eritin. Unun ortasını açın ve 1 adet yumurta, ılık su 50 gr erimiş margarin katarak yoğurun. Tuzunu ayarlayıp 20dk dinlendirin. Az yağda soğanı kavurun rengi dönünce salçayı ardından da doğradığınız patatesi ekleyin; fazla pişirmeden ocağı kapatın. Ardından bezelere ayırdığınız hamuru merdaneyle açın. Yağladığınız tepsiye serin üzerine pişen patatesleri dağıtın ve diğer parçaları da aynı düzen tamamlayın. Kenarlarına bastırarak yapıştırın. En son yumurta sarısı sürerek 170derecede kızarana kadar pişirin.


Patatesli Tepsi Böreği 2. tarifi


Patatesli Tepsi Böreği için Malzemeler:


500 gr yufka 80 gr margarin 4 kaşık sıvıyağ 1 adet yumurta İçi: 4 adet patates 2 adet soğan 20 gr margarin 3 kaşık sıvıyağ tuz


Patatesli Tepsi Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Patatesleri haşlayarak ılınınca kabuklarını soyun ve doğrayın, soğanları da kıyın hazır olsunlar. İç için ayrılan yağı bir kuşanede kızdırın, önce soğanları kavurun. Soğanlar ölünce çok minik doğradığınız patatesleri ilave edin. 15dk kadar ara ara karıştırarak pişirin, tuzunu ayarlayarak ocaktan alın. Yufka için ayrılmış yağları da başka bir tavada eritin ve kullanacağınız tepsiyi hafifçe yağlayın. Yufkaların yarısını yağlayarak kat kat serin, yarıya gelince de patatesli harcı eşit olarak dağıtın; kalan yufkaları da aynı şekilde yağlayarak üzerlerine kapatın. Çırpılmış yumurtayı bir fırça ile en üstteki yufkaya sürün.170dereceli fırında kızartıp dilimleyerek servise sunun.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-8.jpgtarifi-5.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡