Patlıcan Oturtma Tarifi | Nasıl Yapılır?
Bugün sizlerle Patlıcan Oturtma tarifi ve Patlıcan Oturtma yapılması için gerekli malzemeler ile nasıl yapılacağını paylaşacağız.. Ağzınız ve gönlünüzde hoş tatlar bırakması temennisi ile… Afiyet Olsun…
Patlıcan oturtma için gerekli malzemeler
5 ya da 6 adet orta boy patlıcan,
2 su bardağı sıvıyağ.
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
450 gram dana kıyma,
4 adet sivri biber,
3 diş sarımsak,
2 adet orta boy soğan,
3 adet domates,
2 tatlı kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı pul biber,
2, 5 su bardağı sıcak su.
Patlıcan oturtmanın yapılışı
Öncelikle patlıcanları yıkayın.
Patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı bir şekilde soyun.
Tuzlu suda yaklaşık 15- 20 dakika bekletin.
15- 20 dakika beklettikten sonra patlıcanları tuzlu sudan alın ve suyunu iyice süzün.
Patlıcanları iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler şeklinde kesin.
Kesme işlemini bitirdikten sonra kızartma yaptığınız tavayı alın ve sıvıyağı tavaya dökün.
Patlıcanları yağda kızartın.
Patlıcanları kızarttıktan sonra yemeğinizin iç harcını hazırlayın.
Üç adet domatesi rendeleyin.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Kızartma tavasına tekrardan yağı koyup kıymayı tavaya alıp kavurmaya başlayın.
Bir müddet kavurduktan sonra küçük küçük doğramış olduğunuz soğanları ekleyin.
Soğanlardan sonra biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha önceden rendelemiş olduğunuz iki adet domatesi iki tatlı kaşığı salça ile karıştırıp kavrulmakta olan kıyma, soğan ve biberlerin içine ekleyin.
Sarımsakları rendeleyip tavanın içine atın.
Tuz, karabiber, pul biber ve maydanozu da ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin ve ocaktan alın.
Daha önce kızartmış olduğunuz patlıcanları tepsiye dizin, hazırlamış olduğunuz iç harcı üzerine dökün ve bir kaşık yardımı ile yayın.
Sıcak suyu tepsiye döküp yaklaşık 25- 30 dakika kadar pişmesini bekleyin.
Patlıcan oturtma yemeğiniz servise hazır.
Afiyet olsun…