Patlıcanlı kiş nasıl yapılır? Gelinim mutfakta Patlıcanlı kiş tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Patlıcanlı kiş yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Patlıcanlı kiş nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Patlıcanlı kiş İşte tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Patlıcanlı kiş yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Patlıcanlı kiş nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Patlıcanlı kiş İşte tarifi
Patlıcanlı Kiş Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1. 5-2 su bardağı un
Harcı için;
4 adet közlenmiş patlıcan
1 adet yumurta
100 g. feta yada beyaz peynir
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı süt kreması
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
Patlıcanlı Kiş Tarifi Yapılışı
Öncelikle iç harcı hazırlanır. Közlenmiş patlıcanların kabukları soyularak, küçük küpler halinde doğranır ve karıştırma kabına alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Yumurta, feta peynir, krema, tuz ve karabiber eklenerek, iyice karıştırılır.
Hamuru için; yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuz eklenir. Çırpıcıyla iyice karıştırarak, azar azar aldığı kadar un ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamuru merdaneyle fırın tepsisi boyutunda açılarak, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Hamurun kenarları yükseltilerek, iç kısmına hazırladığımız harç ilave edilir. Üzeri peynir rendesiyle kaplanarak, ısıtılmış 180 derecelik fırına sürülür. Peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.