Patlıcanlı Makarna tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Patlıcanlı Makarna Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı Makarna nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Makarna Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Patlıcanlı Makarna tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Patlıcanlı Makarna Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Patlıcanlı Makarna nasıl hazırlanır, Patlıcanlı Makarna yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Patlıcanlı Makarna için Malzemeler:


3  adet orta boy patlıcan 350 gram düdük makarna 1/3 su bardağı un 7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin) küçük boy mozzarella (veya dil peyniri) Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar) 1 su bardağından biraz fazla süt tuz, karabiber 4 Kişilik


Patlıcanlı Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin. Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın. Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın. İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın. Tuz ve biber ekleyin. Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün. Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin. Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun. Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin. Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın.


Patlıcanlı Makarna 2 . tarifi


Patlıcanlı Makarna için Malzemeler:


500 gr makarna 200 gr yağsız kıyma 100 gr margarin 2 adet patlıcan 1 adet soğan 3 adet yumurta 1,5 bardak süt 1,5fincan rendelenmiş kaşar peyniri karabiber tuz


Patlıcanlı Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Makarnayı usulüne göre haşlayıp suyunu süzün. Bir tavada yarım  kaşık yağ ile soğan ve kıymayı kavurun. Patlıcanları alacalı soyup kalın doğrayın ve kalan yağda patlıcanları kızartın; kızaran patlıcanları fırın kabına dizerek üzerine de makarnanın yarısını yayın. Onlarında üzerine kıyma, en sona tekrar makarna dökün. Peyniri eşit olarak dağıtın. Bir kapta yumurtaları süt ile çırpın, tepsiye yayın ve 170derecede kızarana kadar pişirin.


 Patlıcanlı Makarna 3. tarifi


Patlıcanlı Makarna için Malzemeler:


1 paket makarna, 2 adet patlıcan, 2 adet domates, 3 kaşık sıvıyağ, tuz, kekik


Patlıcanlı Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Makarnayı usulüne göre haşlayın. Patlıcanları alacalı soyun küp küp doğrayın, domatesleri ise rende yapın. Bir tava içinde yağı kızdırın patlıcanları katıp kızartın. Ardından domatesi ilave edin. Tuz katıp kısık ateşte kaynatın. Süzdüğünüz makarnayı servis tabağına alın, üzerine patlıcanlı sosu yayın ve kekik serperek servise sunun.


Patlıcanlı Makarna 4.tarifi


Patlıcanlı Makarna - I için Malzemeler:


1 baş soğan 1 sap kereviz 3  adet patlıcan 1/2 kg olgun domates 1 çorba kaşığı kıyılmıŞ maydonoz 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1  paket makarna 1  adet havuç tuz, karabiber


Patlıcanlı Makarna - I Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Patlıcanların kabuklarını soyun, küp küp doğrayıp, tuzlayın. Birbuçuk saat kadar bu öylece beketin . Acı sularını sıkın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğanı koyun. Orta ısılı ateşe koyup, kapağını kapatın. Arda bir karıştırarak soğanı kavurun. Soğan pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış domatesi, karabiberi, tuzu, rendelenmiş havucu, kıyılmış maydanozla kereviz yaprağını katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, ıçındekileri 55-60 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Bir tavaya kalan zeytinyağını koyup orta ısılı ateşte yağı kızdırın. İçine sıkılarak suyu iyice alınmış patlıcanları koyun. Karıştırarak onbeş dakika kadar kızartın. Patlıcanlar kızarınca, domatesli sosun içine boşaltın. Hepsini yirmi dakika daha orta ısılı ateşte pişirin. Makarnayı haşlayıp, suyunu süzdükten sonra servis tabağına boşaltın. Üzerine sosunu döküp, servis yapın.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-10.jpgtarifi-7.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡