Pekmezli Yufka Tatlısı nasıl yapılır? Pekmezli Yufka Tatlısı tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Pekmezli Yufka Tatlısı '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Pekmezli Yufka Tatlısı ise merak konusu oldu. Pekmezli Yufka Tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Pekmezli Yufka Tatlısı tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Pekmezli Yufka Tatlısı ’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler ''Pekmezli Yufka Tatlısı '' nasıl pişirilir? Pekmezli Yufka Tatlısı için hangi malzemeler gerekli? Pekmezli Yufka Tatlısı nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Pekmezli Yufka Tatlısı malzemeleri ve Pekmezli Yufka Tatlısı tarifi...
Pekmezli Yufka Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
2 adet yufka
İç Harcı için Malzemeler
1 su bardağı ceviz – kıyılmış
1 su bardağı fındık – kıyılmış
½ su bardağı sultaniye üzüm
4 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Şerbeti için Malzemeler
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2 – 3 damla limon suyu
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı
Süslemek için Malzemeler
Toz Antep Fıstığı
Yapılışı:
Ceviz ve fındıkları ince ince kıyın.
Sultaniye üzümleri suda bekletin.
Ardından ceviz, fındık, üzüm ve pekmezi karıştırın.
Şerbeti için; olan malzemeleri bir sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Şerbet yeteri kadar kaynadıktan sonra 2 – 3 damla limon suyu sıkıp soğumaya bırakın.
Yufkayı ortadan ikiye kesin.
Boyuna olacak şekilde 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.
Hazırladığınız iç harçtan 1-2 tatlı kaşığı kestiğiniz yufka şeridine koyun ve sarın.
Katlarken yufkanın ucunu yumurta akına bulayarak kapatın.
Bir tavada yağı kızartın hazırladığınız böreklerini kızartın.
Hepsini kızarttıktan sonra üzerlerine soğuk şerbet dökün.
Servis ederken üzerini toz fıstık ile süsleyin.