Peynirli Börek Tarifi | Nasıl Yapılır?
Bugün sizlerle Peynirli Börek tarifi ve Peynirli Börek yapılması için gerekli malzemeler ile nasıl yapılacağını paylaşacağız.. Ağzınız ve gönlünüzde hoş tatlar bırakması temennisi ile… Afiyet Olsun…
Peynirli börek için gerekli malzemeler:
İç harcı için gerekli olan malzemeler:
400 gram peynir,
Yarım bağ maydanoz,
1 çay kaşığı pul biber.
Hamuru için gerekli olan malzemeler:
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,
Yarım paket yaş maya,
Yeteri kadar su.
Peynirli böreğin yapılışı
Öncelikle iç harcı için gerekli olan yarım bağ maydanozu güzelce yıkayın.
Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Ardından 400 gram peyniri derin ve geniş bir kabın içine koyun ve bir kaşık yardımı ile püre haline getirinceye kadar ezin.
Ardından peynirlerin içine daha önce ince ince kıymış olduğunuz maydanozu ilave edin.
Daha sonra 1 çay kaşığı pul biberi de ilave edip ve iyice karıştırın.
İç harcını bu şekilde hazırladıktan sonra hamurun HAZIRLANIŞI TARİFİna geçebilirsiniz.
Hamuru için gerekli olan unu eleyin. Unu eledikten sonra derin ve geniş bir kabın içine koyun.
Ardın yarım paket maya, 1 tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar su ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
Hamuru iyice yoğurun.
Hamuru yoğurduktan sonra küçük küçük bezelere ayırın.
Bir tane bezeyi alıp açın ve daha önceden hazırladığınız harçtan yeteri kadar koyup sarın.
Sonra diğer bezeyi de açıp içine hazırladığınız harçtan koyun ve sarın.
Hamurun tamamı bitene kadar bu şekilde hazırlayın.
Daha sonra hamurların hepsi bittikten sonra eşit büyüklükte olacak şekilde orta büyüklükte kesin.
Ardından kullanacağınız fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız hamurları fırın tepsisine güzelce dizin ve hamurları fırına gönderin.
Hamurlar kızarana kadar pişmeye bırakın.
Hamurlar piştikten sonra fırından alın ve böreklerin soğumasını bekleyin. Börekler soğuduktan sonra servis tabağına alın ve servis yapın.
Peynirli böreğiniz hazır. Afiyet olsun…