Peynirli Sucuklu Çörek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Peynirli Sucuklu Çörek
Fatih Ürek'in hafta içi her gün sunduğu Gelinim Mutfakta programı her hafta farklı bir yarışmacıyla gündeme geliyor. Birbirleriyle yarışan gelinlerin bugünkü menüsü Peynirli Sucuklu Çörek. Peynirli Sucuklu Çörek nasıl yapılır? Malzemeleri neler? haberimizde...
Kanal D'nin sevilen gündüz kuşağı programı olan Gelinim Mutfakta da hafta boyunca yarışan 4 gelin yaptıkları yemeklerle birinci olmaya çalışıyor. Gelinlerin bugünkü menüsü ise Peynirli Sucuklu Çörek oldu. İşte Peynirli Sucuklu Çörek yemeğinin malzemeleri ve yapılış tarifi.
Peynirli Sucuklu Çörek Malzemeleri
- 125 gr. tereyağı – erimiş
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurtanın akı
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
İçi için Malzemeler
- 1 baton dil peyniri
- 1 parmak sucuk
- Taze kekik
Üzeri için Malzemeler
- Kalın deniz tuzu
[PAGE]
Peynirli Sucuklu Çörek Nasıl Yapılır?
-Tüm sıvıları bir karıştırma kabına koyun ve iyice karıştırın.
-Ardından un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta eleyin.
-Sıvı karışıma ekleyip, tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.
-Hamurunuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde hamuru elinize alın ve ince uzun olacak şekilde elinizde yuvarlayın.
-Ardından didiklenmiş dil peyniri, küçük küp doğranmış sucuklar ve taze kekik yapraklarını üzerine yerleştirin ve aynı şekilde açılmış bir diğer hamuru üzerine kapatıp kendi etrafına döndürerek bir topçuk haline getirin.
-Hazırladığınız hamuru muffin kalıbınıza yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin