Pideli Kebap nasıl yapılır? | Gelinim mutfakta Pideli Kebap tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Pideli Kebap' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Pideli Kebap ise merak konusu oldu. Pideli Kebap Malzemeleri neler? Pideli Kebap tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Pideli Kebap' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Pideli Kebap ise merak konusu oldu. Pideli Kebap Malzemeleri neler? Pideli Kebap tarifi...
Pideli Kebap Tarifi İçin Malzemeler
300 gr kuşbaşı dana eti
Yarım pide
1 yemek kaşığı tereyağı
Az salça
Pul biber, karabiber, kimyon
1 adet patates
Yoğurt
Yanına közlenmiş domates ve biber
Pideli Kebap Tarifi Yapılışı
Dana etini kuşbaşı doğruyoruz ve tavaya alıp yüksek ateşte pişiriyoruz. Suyunu salmasına izin vermeden daha sonra ocağı kısıyoruz. Sırayla biraz su biraz sıvı yağ ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Diğer tarafta pideyi doğruyoruz ve tavaya 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı koyup eritiyoruz. Pideleri üzerine ekleyip alt üst kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Közmatikte domatesi ve biberleri közlüyoruz. Patatesleri kibrit şeklinde incecik doğruyoruz ve bol yağda kızartıyoruz.
Et yumuşayınca tereyağı, salça ve baharatları ekliyoruz.
Servis tabağına aldığımız pidelerin üzerine yoğurdu servisten hemen önce gezdiriyoruz. Üzerine etleri yayıyoruz ve onun üzerine de kibrit patatesleri ekleyip sıcak olarak servis yapıyoruz