Pirinçli krep tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Pirinçli krep Nasıl Yapılır?
Pirinçli krep nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Pirinçli krep Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Pirinçli krep nasıl hazırlanır, Pirinçli krep yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Pirinçli krep için Malzemeler:
1 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci 2/3 bardak süt 1 yemek kaşığı margarin 1/2 bardak un 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı pudra şekeri 3 adet yumurta
Pirinçli krep Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurtaları, sütü ve margarini bir kapta çırpın. Daha sonra unu ve şekeri ekleyip karıştırın. Pirinci de karıştırıp, 5 dakika bekletin. Teflon tavayı kızdırın. Hazırladığınız karışımdan tavaya 1 küçük çay bardağı kadar döküp tavanın içinde ince bir tabaka halinde 45 saniye kadar pişirin. Sonra öteki tarafını çevirip aynı şekilde pişirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde pişirin, içine istediğiniz meyvelerden koyup rulo şeklinde sarın. Pudra şekeri ile üzerini süsleyip servis yapın.
PİRİNÇLİ KREP
PİRİNÇLİ KREP için Malzemeler:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DK. PİŞME SÜRESİ: 25 DK. 1 KİŞİLİK MALZEMELER 2 adet yumurta 3 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı sıvı yağ ½ bardak un 1 yemek kaşığı şeker ½ çay bardağı California Calrose pirinç Mevsimlik taze meyveler 1 yemek kaşığı pudra şekeri
PİRİNÇLİ KREP Yemek Tarifi Hazırlanışı:
HAZIRLANIŞI Yumurtaları, sütü ve yağı bir kapta çırpın. Daha sonra unu ve şekeri de içine koyup karıştırın. Önceden lapa gibi haşladığımız pirinci de karıştırıp 5 dakika bekletin. Bu sırada teflon tavayı kızdırın. Sonra, hazırladığımız karışımdan tavaya küçük bir kepçe dökün. Her iki tarafını çevirerek pişirin. Bir tabağa alın. Karışım bitinceye kadar işleme devam edin. İçine istenilen meyvelerden dilimleyerek koyun ve ikiye katlayın üzerine pudra şekeri serpin. Dilerseniz krebi reçel, çikolata sos gibi farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!