Plasenta nedir? Plasenta yenir mi? Güzellik için plasenta yeme akımı Türkiye'de!

Amerika'da güzellik için plasenta yeme modası Türkiye'ye de sıçradı. Dünyaca ünlü aktörlerin yeni doğan bebeklerinin plasentalarını yediğine dair çıkan haberler gündeme oturdu. Peki Plasenta nedir? Plasenta yenir mi? Plasentanın görevleri nelerdir? Plasentanın diğer adı nedir? İşte merak edilen detaylar...

Plasenta nedir? Plasenta yenir mi? Güzellik için plasenta yeme akımı Türkiye'de!

Ana rahminde bebeği muhafaza eden kese olarak bilinen plasenta son dönemlerde güzellik sırı olarak konuşulmaya başlandı. Hollywood’un çılgın güzellik sırrı, Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Gençlik için bebeklerinin plasentasını yiyen starların izinden giden sosyetikler, koyun plasentasına servet ödedi.

David Beckham'ın eşinden, Tom Cruise ve eşine kadar birçok ünlü isim hücrelerini yenilemek için plasenta yediklerini açıkladı.Son olarak ABD'li oyuncu Hilary Duff da yeni doğan kızının plasentasını yediğini açıkladı. 'Plasenta yeme' modası Türkiye'ye de sıçradı.Peki plasenta nedir? Plasenta gerçekten yenir mi? Plasentanın görevleri nelerdir?

FİYATLAR 6-10 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Güzellik merkezlerinden çıkmayan cemiyet dünyasının ünlü hanımları, toz halinde satışa sunulan keçi ve koyun plasentalarını kapışmaya başladı. Yurt dışından toz plasenta siparişi veren sosyetikler, bunun için de 6-10 bin lira arasında ödeme yapıyor.

Plasenta nedir? Plasenta yenir mi? Güzellik için plasenta yeme akımı Türkiye'de!

PLASENTA NEDİR? GÖREVLERİ NELERDİR?

Plasenta halk arasında kordon adıyla bilinir ve bilinen en önemli özelliği hatta yaratılış amacı anne ve fetüs arasındaki madde alışverişini sağlamaktır. Her türlü besin ve oksijenin bebeğe ulaşması plasenta sayesinde olur. Anneden bebeğe doğru bir geçiş olduğu gibi bebekten anneye doğru da bir geçiş söz konusudur.

Plasenta nedir? Plasenta yenir mi? Güzellik için plasenta yeme akımı Türkiye'de!

Fetüsün metabolizma atıkları da anneye geçer ve bu sayede atıklar vücut dışına atılmış olur. Ayrıca fetüsün sindirim solunum vs. gibi hayati faaliyetlerinin gerçekleşmesi de yine plasenta sayesinde gerçekleşir. Plasenta bunların dışında fetüsün pasif bağışıklığının güçlenmesini de sağlar. Anneye ait antikorların fetüse geçişi de plasentadan olur. Gebeliğin erken dönemlerinde hormon salgılaması ise ayrı bir işlevidir.

Plasenta, yapı olarak sağlam ve esnektir. Bu sayede hemen dolanıp sıkışmaz. Plasenta bebeğin hareketini engellemeyecek şekilde tasarlanmış bir organdır. Plasenta bebeğin değişen ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek bir yapıya sahiptir. Zaman zaman akciğer görevi gören plasenta zaman zaman böbrek fonksiyonunu üstlenir. Plasentanın görevleri saymakla bitmez. Plasenta gebeliğin 3 aylık döneminde karşılaşılabilecek enfeksiyonlara karşı da bebeği korur.

PLASENTA YEME AKIMI NEDİR? PLASENTA YENİR Mİ?

Kadınlar dışarı atılan plasenta sayesinde gençleşeceklerini iddia ediyor. Son zamanlarda Hilary Duff ve Kim Kardashian gibi ünlülerin doğum yaptıktan sonra bebeklerinin plasentalarını yemesi gündemi meşgul ediyor.  Uzmanlar iddia edildiği gibi plasentanın kanıtlanmış bir gençleştirme etkisinin olmadığını vurguluyorlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡