Açılımı Polis Meslek Eğitim Merkezleri olan POMEM, polis memur yetiştirmek üzere eğitim verilmektedir. 2021 yılı 27. dönem mülakatlarının sonuçları 2 Kasım 2021 tarihinde adayların erişimine sunuldu. Sonuçların açıklanmasının ardından, gözler POMEM'e dair çeşitli sorulara çevrildi. Peki, POMEM parkur puanlama 2022 | POMEM parkur ölçüleri nedir 2022 Haberimizde merak edilen konu başlıklarına yer verdik...
POMEM PARKUR PUANLAMA 2022 | POMEM PARKUR ÖLÇÜLERİ NEDİR 2022
Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.
Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır.
Fiziki Yeterlilik Parkuru ölçülerek önce etaplarda yerleştirilecek aletlerin yerleri tespit edilerek bantlar yapıştırılacak.
Yapılacak hareketlerle ilgili olarak;
Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziki yeterlilik parkuru tanıtılacaktır. Adaylara parkuru tanıtım esnasında veya sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık durumunda fiziki yeterlilik sınav komisyonu sorumlu değildir. Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.
Aday “BAŞLA” komutu ile başlama çizgisini geçtiği anda süresi başlayacaktır.
1) Sıçrama tahtası etabı; İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 6 kez sağa, sola çift ayakla sıçrama hareketi yapacaktır. (Aday istediği taraftan sağdan veya soldan çift ayakla sıçrama hareketine başlayabilecektir.) Sıçrama tahtasının uzunluğu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm, genişliği 20 cm ve sıçrama tahtasının yere basma ayakları 52 cm eninde olacaktır.
Adayın;
• Jimnastik sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçramasının ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.
• Tek ayakla yapılan sıçrama hareketi sıçrama olarak sayılmayacaktır. Bu istasyonu geçebilmek için 6 sıçrama hareketinin en az bir tanesi nizami olarak yapılması gerekmektedir. (Nizami sıçrama hareketi; çift ayakla sıçramak suretiyle her iki ayağın sıçrama tahtasının diğer tarafına geçmesidir.) Aday sıçrama hareketlerinin hiç birini nizami olarak yapmaması durumunda diskalifiye edilerek elenecektir.
• Adayın sıçrama tahtasındaki nizami atlayışları parkurda görevli Öğretim Görevlisi tarafından sesli olarak açıktan sayılır.
2) Lastik içerisinden geçme etabı; Lastik içinden geçme etabında erkek adaylar 8 adet lastik içerisinden, kadın adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) içine basarak geçecektir. Lastiklerin ebadı 205*55*16 inch olacak, lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır.
Adayın;
• Her bir lastik için, içerisine basmadan geçmemesinin ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.
• Adayın bu istasyonu geçebilmesi için lastiklerin en az bir tanesinin içerisine nizami olarak basması gerekmektedir.
• Hiçbir lastiğin içerisine basmadan geçen aday diskalifiye edilerek elenir.
3) Ağırlık taşıma etabı; Ağırlık taşıma etabında, erkek adaylar için 30 Kg (15x2) ağırlığındaki, kadın adaylar 20 Kg (10x2) ağırlığındaki iki kum torbasını aralarında 16 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladığı noktaya herhangi bir mesafeden atmayacak, aldığı noktaya bırakacaktır.
Adayın;
• Ağırlıklarla her iki dubanın arkasından dolaşarak ağırlıkları aldığı noktaya bırakmayan, iki duba arasındaki 16 metrelik mesafeyi tamamlamadan eksik bırakan, herhangi bir mesafede ağırlığı bırakan veya atan aday diskalifiye edilerek elenir.
• Ağırlıkları aldığı noktadaki dubanın arkasından dolaşmadan geriye dönerek istasyonu tamamlayıp ağırlıkları aldığı noktaya bırakmayan adaya ceza karşılığı olarak 1 (bir) saniye ilave edilecektir.
• Ağırlıkları aldığı noktadaki dubanın arkasından ağırlıklarla dolaşmamasına 1 (bir) saniye, boş olarak dolaşmamasına da 1 (bir) saniye ilave edilecektir.
• Ayrıca aralarında 16 metre mesafe bulunan dubalardan ikincisinin arkasından dolaşarak etabı tamamlamayan, herhangi bir mesafeden dönerek etabı eksik bırakan aday bu istasyonu tamamlamamış sayılır ve diskalifiye edilerek elenir.
• Ağırlıkları 16 metrelik mesafeyi tamamlayarak aldığı yere bırakan aday, dubanın içerisinden geçerek diğer istasyona geçmesi halinde bitirme süresine ceza karşılığı olarak 1 (bir) saniye ilave edilecektir.
• Dubalardan herhangi birini deviren adaya ceza karşılığı bitiş süresine 1 (bir) saniye ilave edilecektir.
• Aday ağırlıklarla dubaların arkasından dönerken ağırlıkların her ikisi de dubanın dışından olmak kaydıyla dönecek, ağırlıkların bir tanesini dubanın içinden döndürmek kaydıyla dönmesi halinde bitiş süresine 1 (bir) saniye ilave edilecektir.
• Ağırlık torbaları, ikinci dubanın sağ tarafına 20 cm mesafeden sonra torbaların arasında içten içe 50 cm mesafe olacak ve torbaların tutma kısımları birbirine paralel olacak ve iç kısımdaki boşluklar birbirine bakacak şekilde yerleştirilir.
4) Sağlık topuna dokunma etabı; Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar, iki nokta arasında mesafesi 9 metre olan ve yerde duran sağlık toplarından önce koşu istikametinde ikinci topa, sonra ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaktır.
• Sağlık toplarına dokunma etabında eller sağlık topuna mutlaka dokunacak.
Adaya;
• Her bir eksik dokunma için ceza karşılığı olarak bitiş süresine 2 (iki) saniye ilave edilecektir.
• Sağlık topuna dokunma hareketinde aday önce en uzaktaki topa dokunarak sonra geçerken dokunmadığı ilk topa dokunacak ve sonra ilk dokunduğu topa tekrar dokunarak istasyonu tamamlayacaktır. Bu istasyonu bu şekilde yapmayan, önce birinci topa dokunan sonra ikinci topa dokunarak diğer istasyona geçen adayın ikinci topa dokunması bir dokunuş sayılacaktır. İlk topa dokunması sayılmayacak ve bu şekilde iki top arasındaki mesafeyi kat etmeyecek şekilde diğer istasyona geçen adayın bitirme süresine ceza karşılığı olarak 8 (sekiz) saniye ilave edilecektir.
• Adayın topa dokunmasından dolayı topların top haznesinden çıkması durumunda aday, topun peşinden değil topun bulunması gereken hazneye dokunacaktır.
• Bu istasyondaki sağlık toplarının hiçbirine dokunmadan geçmesi durumunda aday diskalifiye edilerek elenecektir.
5) Takla atma etabı; Takla hareketine gelirken aday dubanın dışından dolaşarak gelip, yer minderinde öne doğru 1 (bir) defa takla atacaktır.
• Takla hareketine gelirken dubanın dışından dolaşmayan veya dubayı deviren adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine 1 (bir) saniye ilave edilecektir.
• Takla hareketinde takla hareketini yapmayan veya hiç yapamayan aday diskalifiye edilerek elenecektir.
6) Slalom koşu etabı; Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu dışından dolaşılarak tamamlanır. Çubuklar 1.5 metre yüksekliğinde olup, düz ve çapraz olarak 2.5 metre aralığında olacaktır.
Adayın;
• Her bir eksik geçiş için ve çubuğunu deviren adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine 2 (iki) saniye ilave edilecektir.
• Slalom etabında ilk dört slalom çubuğunun arkasından dolaştıktan sonra diğer etaba geçen adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine 4 (dört) saniye ilave edilecektir.
• Slalom çubuklarının bulunduğu parkuru hiç yapmadan geçmesi halinde aday, diskalifiye edilerek elenecektir.
7) Engel etabı; Engel etabında 5 adet engel (üstten geçilecek engel yüksekliği çıtanın üstünden 50 cm., alttan geçilecek engel yüksekliği çıtanın altından 120 cm. ve iki çıta arasındaki mesafe içten içe 138 cm. olup engeller arasındaki mesafe 2 metredir) üstten-alttan, üstten-alttan, üstten olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur.
Adayın;
• Bu etap sırasında engel çubuğunu düşürmesi yerinden çıkarması (engel çubuğunun bir tarafının bile yerinden çıkması) ceza süresi alma nedenidir. Engel çubuklarının bir birlerine takılış yönü adayın geliş yönüne bakacak şekilde olacaktır. Engel etabında her bir eksik geçiş, engeli hatalı geçme, engelleri devirme ve düşürme için ceza karşılığı olarak bitiş süresine 2 (iki) saniye ilave edilecektir.
• Bu istasyonu geçebilmek için adayın engellerden en az bir tanesini nizami olarak geçmesi gerekmektedir. Aday engellerin hiçbirini nizami geçmemesi durumunda diskalifiye edilerek elenecektir.
• Adayın parkuru tamamladıktan sonra engel etabındaki çıtalardan herhangi birinin devrilmesi veya yerinden çıkması durumunda adaya ceza verilmez.
8) Adayın başlangıç çizgisinden geçmesiyle birlikte skorboardda çalışmaya başlayan kronometre, adayın bitiş çizgini geçmesiyle durur.
Adayın sensörlerin algılayamayacağı şekilde altından geçmesi veya üstünden sıçrayarak geçmesi ya da herhangi bir nedenle dijital fotoselli kronometrenin durmaması, durdurulamaması halinde fiziki yeterlilik sınavı komisyonu tarafından adayın bitiş çizgisinden geçişi göz önüne alınarak bitiş süresi olarak kaydedilir. Herhangi bir tereddütte düşülmesi halinde kamera kayıtları kontrol edilerek bitiş süresi tespit edilir ve bitiş süresi olarak yazılır.
Adayın bitiş çizgisine kendini atarak kronometreyi durdurması halinde adayın vücudunun herhangi bir kısmının parkurun bitiş çizgisinin içerisinde kalması durumunda adayın bitiş süresine ceza karşılığı olarak 1 (bir) saniye ilave edilir.
Adayın bitiş çizgisine düşerek veya kendini atması durumunda kronometre hala çalışıyorsa aday kendisi kalkıp bitiş çizgisini geçene kadar kronometre çalışmaya devam eder ve adaya komisyonca kesinlikle müdahale edilmez.
9) Fiziki Yeterlilik Parkuru içerisinde herhangi bir istasyonu yapmayan veya yapamayan aday elenecektir.
Fiziki Yeterlilik Parkurunda sayılı istasyonlarda sıçrama tahtası, lastik engeli, sağlık toplarına dokunmalar, slalom çubuğu geçişleri gibi engelli geçiş istasyonlarından adayların bu istasyonları geçebilmeleri için her istasyonda en az bir hareketi nizami yapma zorunluluğu vardır.
Her istasyonda en az o istasyon hareketinden bir tanesini nizami yapamayan aday bir sonraki istasyona geçemez ve diskalifiye edilerek elenir.
10) Teknik bir arızanın dışında hiçbir adayın fiziki yeterlilik parkuru sınavını tekrar yapmasına izin verilmeyecektir.
11) Fiziki yeterlilik sınavı parkurunda sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sorunda sınav komisyonu başkanı ve üyeleri komisyonda görevli üye beden eğitimi öğretim elamanın görüşünü alarak karara bağlayacaktır.
12) Adayların parkuru bitirme sürelerinde saliseler göz önüne alınmayacak yalnızca saniyeler baz alınarak bitirme süresi olarak yazılacaktır.
Polis Meslek Eğitim Merkezi aday değerlendirme ve seçme işlemlerinin bir aşaması olan fiziki yeterlilik aşamasında; polislik mesleğini icra edecek adayların, denge, kondisyon, çeviklik, çabukluk, kuvvet ve esneklik açısından, polislik mesleğine uygunluklarını ölçecek parkur, yukarıda belirtilen ebat ve etaplardan oluşturulmuştur. POMEM fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir.
Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.
Not: Fiziki Yeterlilik Sınavına girecek adaylar spor kıyafetlerini yanlarında getireceklerdir.
KADIN ADAYLARIN FİZİKİ YETERLİLİK PARKUR ŞEMASI İÇİN TIKLAYINIZ
ERKEK ADAYLARIN FİZİKİ YETERLİLİK PARKUR ŞEMASI İÇİN TIKLAYINIZ
POMEM SINAV ESASLARI
Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM'e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.
İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılacaktır. Adayların ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, aynı başvuru dönemi içinde başka bir sınav komisyonuna başvuramazlar. Sınav komisyonu kararlarına itiraz edilemez.
POMEM'DE HANGİ DERSLER VAR?
POMEM ders içerikleri şöyle;
Adli Mevzuat ve Suç Soruşturmaları Bilgisi
Adli Mevzuat Bilgisi dersinde, Emniyet Teşkilatına yönetici yetiştiren Polis Amirleri Eğitimi Merkezindeki öğrencilere hukukun tanımı, kaynakları, hukukla ilgili ön bilgiler vermek, meslekleri ile ilgili adli konularda genel bilgiler sunmak, savcı ile kolluk arasındaki ilişkileri, şüpheli, mağdur, müdafi konumundaki kişilerin hakları ve yargılama hukuku hakkında genel bilgiler vermek, kollun adli faaliyetleri ile ilgili genel bilgiler vermek, temel bazı kanunlarla tanıştırmak, suç kavramının maddi ve manevi unsurları, ceza hukuku ile ilgili genel ilkeler, polisin en fazla karşılaştığı suç tiplerinin neler olduğu, bunların kapsamı ve sınırları ile ilgili genel bilgiler sunmak, görsel yayınlar ve kayıtlara geçmiş uygulamalar ile desteklenerek aktarılacaktır.
Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri Eğiticiliği
Polis Müdahale Yöntem Ve Teknikleri Dersinde ilk olarak; polisin orantılı güç kullanma zor kullanma ve silah kullanma yetkisi çerçevesinde kendisine yetki veren kanunların öğretilmesi, polis amir ve memurlarının vatandaşla, suçlu veya zanlı ile karşılaştıklarındaki hal ve hareketlerinden, suçluların Merkeze davet edilmesi, zor kullanarak taşınması, taşıma esnasında meydana gelebilecek sorunlara müdahale, gerekli durumlarda kelepçelenmesi ve aranmasının ne şekilde yapılacağını öğretir. Asayişe müessir sopalı, bıçaklı ve silahlı eylemlerde ki risk düzeyleri ve alacağı pozisyonlar ve müdahale teknikleri öğretilir. Toplumsal olaylarda kullanılacak olan cop ve spreyin kapsamı ve kullanma şekilleri uyulmalı olarak gösterilir. Araç durdurma kontrol ve kapan atma eğitim yanında kapalı alan uygulamaları yaptırılmakta üç hoca eşliğinde öğretilen konularak devamlı tekrar ettirilerek kişiye alışkanlık kazadurmayı amaçlamaktadır.
Silah ve Taktik Atış
Eğitim Dönemi sonunda bu dersi bitiren öğrenciler;
➢ Ateşli silahlar ve atış ile ilgili genel emniyet kurallarını bilir, uygular, astlarına da bunları aktarma ve uygulatma kabiliyetini kazanır.
➢ Silahları tanır, sınıflandırabilir. Değişik görünümdeki silahları tanır, özelliklerini kavrar.
➢ Silahlarla ilgili kanuni düzenlemeleri, görev esnasında silah taşıma ve kullanma yetkisini öğrenir.
➢ Mevcut silah ruhsatlarını tanıyarak mevzuatına hâkim olur. Gerektiğinde işlem yapabilecek bilgiyi kavrar.
➢ Silahların mekanik ve çalışma sistemlerini, tertibatlarını öğrenir.
➢ Silahlarda kullanılan fişekleri, yapılarını, özelliklerini ve hangi silahlarda kullanıldığını anlayabilecek seviyeye gelir.
➢ Silahlarda bulunan tertibatları ve nasıl çalıştıklarını öğrenir ve ilerde görevde kullanacağı silahların söküm ve takımını, basit temizlik ve bakımlarını yapabilir.
➢ Silah kullanımı ile ilgili yasal dayanaklarını bilir.
➢ Emniyet Teşkilatında kullanılan silahları söküp takabilir. Basit arızalarını giderebilir bakımlarını yapabilir sorumluğundaki görevlilerin görevde kullandıkları silahların bakımlı ve göreve uygun olup olmadığını anlayabilir kontrol edebilir. Görev esnasında kullanacağı silahlarda oluşabilecek arızaları tespit ve giderme yetisine sahip olur.
➢ Patlayıcı maddeler ve bombalar, bombalı saldırılar, bomba olaylarında olay yerine müdahale, bomba araması ve bu saldırılara karşı tedbir harekât tarzlarını öğrenir uygulayabilecek hale gelir.
➢ Genel olarak kimyasal silahlar hakkında bilgi sahibi olur, Emniyet birimlerince kullanılan göz yaşartıcı gazları, bu silahların kullanımındaki yasal dayanakları, bu silahların kullanımındaki dikkat edilmesi gereken hususları, bu tür gazları ve kullanıldıkları silahları öğrenir.
➢ Emniyet Teşkilatında kullanılan silahları güvenli bir şekilde kullanma becerisine sahip olur, bu silahların teknik özelliklerini ve çalışma sistemlerini bilir.
➢ Emniyet Teşkilatının kullandığı koruyucu giysileri ve teçhizatlarının özelliklerini bilir.
➢ Emniyet Teşkilatında kullanılan gaz silahlarının çeşitlerini nasıl kullanıldıklarını hangi durumlarda kullanıldıklarını ve bunlara maruz kalındığında yapılması gerekenleri bilir.
➢ Ateşli silahlar ile ilgili emniyet kurallarının önemini öğrenir uyar Sorumluluğunda olacak görevlilerinde bu kurallara riayet etmelerini sağlatacak ve bu tedbirleri kontrol edecek bilgi ve beceriye sahip olur.
➢ İnsanların yaşama özgürlüğü kapsamında, silahla ilgili güvenlik tedbirlerine her koşulda uyar.
➢ Gerektiğinde silahını güvenli ve verimli kullanabilir.
➢ Eğitim- öğretim dönemi sonunda Silah ve Taktik Atış dersinde başarılı olan ve eğitimlerini tamamlayan PAEM öğrencileri, “Polis Temel Atış Eğitimi Kursu” nu almış sayılır, Polis Akademisi tarafından sertifikalandırılır. Atış eğitimlerinde atış destek ekibinde nezaretçi olarak görev yapabilir.
Temel Polislik I
Temel Polislik I dersinde amir adayı olan öğrencilerimize uygulamada karşılaşabilecek ve süreklilik gösteren Toplumsal Olaylara Müdahale Esasları, Yönetimi ile Arama, El Koyma vb. konularda yetkilerinin dayandığı mevzuat içeriğine girilerek bilgilendirmek amaçlanmıştır. Polisin Yetkilerinin genel değerlendirmesi yapılmıştır. Mesleki Teknik Yazışma konusunda ise; 02.02.2015 tarihli ve 29255 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ in öğrencilerimiz tarafından tam olarak anlaşılması ve öğrenilmesinin sağlanması ile resmi yazı türlerinin (kurum içi ve diğer kurumlarla resmi yazışmalar, dilekçe, rapor, tutanak vb.) uygulamalı olarak pekiştirilerek teşkilatımız içerisinde hâlihazırda kullanılmakta olan Pol-net sistemi üzerinden ne şekilde alınıp işleme konduğu ve hazırlanan resmi yazıların nasıl gönderildiği ile dosyalanması hususlarının kavranması amaçlanmaktadır.
Temel Polislik II
İnsan Kaynakları Yönetimi ve Protokol Bilgisi konularında; Emniyet Teşkilatında yönetici kadrosu adaylarının yürütecekleri yöneticilik faaliyetlerindeki kurum içi, kurum dışı ve kurumlar arası ilişkilerinde yararlanacakları, yönetimin ve iletişimin temel konularını ve uygulama yöntemlerini inceleme, anlama ve öğrenme imkânı bulacaklardır. Kurumsal yönetimde başarının sağlanması için birbiriyle iç içe olan ve birbiriyle sürekli iletişim halinde bulunan konu başlıkları değerlendirilerek hazırlanan müfredatta, özellikle uygulamaya yönelik ve sorun çözme odaklı alan çalışmalarında karşılaşılan olay ve durumlar esas alınmıştır. Ayrıca Kamu Yönetiminde uygulanan protokol ve protokol kuralları ele alınacaktır.
Uygulamalı Polislik I
Türk Emniyet Teşkilatının idari yapısı, polis mevzuatı, polisin adli / idari görevleri, polisin yetkileri ve polislik uygulamaları teorik eğitimin yanı sıra, konusunda yetişmiş uzman personel desteği ile güncel polislik uygulamalarının tatbiki olarak eğitimi sağlanarak; Polis Teşkilatının temel polislik uygulamalarının öğretilmesi sağlanacaktır.
Uygulamalı Polislik II
Türk Emniyet Teşkilatının idari yapısı, polis mevzuatı, polisin adli / idari görevleri, polisin yetkileri ve polislik uygulamaları teorik eğitimin yanı sıra, konusunda yetişmiş uzman personel desteği ile güncel polislik uygulamalarının tatbiki olarak eğitimi sağlanarak; Polis Teşkilatının temel polislik uygulamalarının öğretilmesi sağlanacaktır.
POMEM MÜLAKATLARI HANGİ İLLERDE YAPILIYOR 2021?
1 Aydın
2 Kahramanmaraş
3 Trabzon
4 Hatay
5 Mersin
6 Bursa
7 Kayseri
8 Konya
9 Gaziantep
10 Diyarbakır
11 İzmir
12 Ankara
13 Elazığ
14 Adana
15 Sakarya
16 Tokat
17 Denizli
18 Erzurum
19 Eskişehir
20 Afyon
21 İstanbul
22 Samsun
23 Bilecik
ÖN SAĞLIK KONTROLÜ NEDİR?
Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır. Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.