Portakal soslu Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Portakal soslu Kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Portakal soslu Kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Portakal soslu Kurabiye nasıl hazırlanır, Portakal soslu Kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Portakal soslu Kurabiye için Malzemeler:
KURABİYE İÇİN: 1 adet iri yumurat akı 1/8 çay kaşığı tuz 100 gr toz şeker 150 gr toz fındık 150 gr toz badem 50 gr iri doğranmış antep fıstığı 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesi Portakal sosu için: 100 gr pudra şekeri 1 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu 1/2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
PORTAKAL SOSLU KURABİYE Yemek Tarifi Hazırlanışı:
süre 45 dk ve 1 saat soğutup dinlendirme süresi kurabiye ypılışı;yumurta akı ile tuzu geniş bir kabın içine koyun.orta hızda mikserle köpükleninceye kadar çırpın.mikserin hızını artırarak azar azar şekeri ekleyin ve sert tepecikler oluşuncaya kadar çırpmaya devam edin.fındığı bademiantep fıstığını ve portakal kabuğu şekerlemesini ilave edin.tahta kaşıkla bu malzemeyi yumurta akına yedirerek sert bir hamur yapın.hamuru elinizle yassıtın,streç filmile kaplayarak 30 dk. buz dolabında bekletin.fırınınızı 150 derecede ısıtın .3 tepsiye yağlı kağıt serin hamuru üzerlerine pudra şekeri serpilmiş iki yağlı kağıt tabakası arasında 5 mm kalınlığında açın.5x4 cm ölçüsünde şeritler halinde kesin.aralıklarla tepsilere yerleştirin.hafif esmerleşene dek 12-15 dk pişirin.ve soğutun. PORTAKALLI SOS; pudra şekeri,portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini bir kapta karıştırın.kurabiyeleri yarıya kadar bu sosa batırın sos katılaşıncaya kadar ızgara yüzeyde dinlendirin.