Portakal Sulu Kek Tarifi | Nasıl Yapılır?
Bugün sizlerle Portakal Sulu Kek tarifi ve Portakal Sulu Kek yapılması için gerekli malzemeler ile nasıl yapılacağını paylaşacağız.. Ağzınız ve gönlünüzde hoş tatlar bırakması temennisi ile… Afiyet Olsun…
Portakal sulu kek için gerekli malzemeler
Keki için gerekli olan malzemeler
2 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı un,
2 çay bardağı süt,
4 çorba kaşığı kakao,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu.
Portakal sulu kekin Üzeri için gerekli olan malzemeler
Yarım kase ceviz,
Yarım kase fındık.
Portakal sulu kekin Sosu için gerekli olan malzemeler
1,5 su bardağı portakal suyu,
2,5 çorba kaşığı şeker.
Portakal sulu Kekin yapılışı
Keki yapmak için bir kap alın.
Önce iki adet yumurtayı kırıp çırpmaya başlayın.
Sonra 1 su bardağı toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın.
Ardından sırası ile 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 2 çay bardağı süt, 4 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 1 paket kabarta tozunu da ekleyip mikser yardımı ile çırpmaya devam edin.
Koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Bütün malzemeleri kabın içerisine koyup karıştırdıktan sonra kullanacağını fırın tepsisini yağlayın ve karışımı tepsiye dökün.
Üzerine ceviz ve fındıkları da dökerek 180 derecedeki fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişmesini bekleyin.
Kekiniz pişerken sosunu hazırlamaya geçin.
Sos yapağınız tavayı alın ve 2,5 çorba kaşığı şekeri eritin.
Şeker koyu bir renk alana kadar kaynatın.
Şeker kaynadıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı portakal suyunu ilave edip iyice karıştırın.
Sosunuz piştikten sonra soğumasını bekleyin.
Kekiniz piştikten sonra ise kare kare kesin ve hazırladığınız sosu soğuduktan sonra kekin üzerine dökün.
Kekinizi servis tabağına aldıktan sonra isteğe göre üzerini ceviz, badem, fındık veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Portakal sulu kekiniz hazır. Afiyet olsun…