Portakallı Kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Portakallı Kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Portakallı Kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Portakallı Kek nasıl hazırlanır, Portakallı Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Portakallı Kek için Malzemeler:

250  gr un 100  gr süt 250  gr şeker 3  adet yumurta 200  gr margarin 1 portakalın suyu 1 paket kabartma tozu 1 portakalın kabuğun rendesi

Portakallı Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Şeker ve yağı iyice karıştırın, yumurtaları birer birer ilave edin. Sırasıyla, önce un ve kabartma tozu, ardından portakal suyu, süt veportakal kabuklarını da karıştırın. Bunları yağladığınız bir tepsiye boşaltın ve normal ateşte 55-60 dakika pişirin.

Portakallı Kek 2. tarifi

Portakallı Kek için Malzemeler:

1 bardak mısır unu, 1 bardak şeker, ½  bardak süt, ½  bardak portakal suyu, 1 adet portakal kabuğu, 100 gr margarin, 1paket kabartma tozu, kremşanti, süt

Portakallı Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın. Yağı eritin, şeker ve süt, portakal suyu ve kabuğu ile çırpın. Şeker eridiğinde unu ilave ederek hamur yapın, bu hamuru da yağlanmış düz bir kalıba aktarın. 170derecede 20dk pişirin. kek soğuduğu vakit üzerine hazırladığınız kremşantiden bulayın, dilimleyerek servis edin. Ufalanmış fındık serpebilirsiniz.

 

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

 

tarifi-7.jpgtarifi-10.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡