Ramazan Pidesi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
Ramazan Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Pidesi Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Ramazan Pidesi nasıl hazırlanır, Ramazan Pidesi yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Ramazan Pidesi için Malzemeler:
1kg un 1 adet yaş maya 1fincan ılık su 1fincan sıvıyağ 1,5 bardak su 1 kaşık yoğurt tuz çörek otu
Ramazan Pidesi Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mayayı ılık suda eritin, unu eleyin, tereyağını da bir tavada eriterek ılınmasını bekleyin. Elediğiniz unun ortasını açın, buraya erimiş tereyağı, maya, sıvıyağ, bir tutam tuz ve çok az şeker katarak azar azar da suyu dökerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya ayırın, üzerlerini örterek beze şeklinde 20dk dinlendirin. Zamanı dolunca kabaran hamuru unlu zemine yayın, merdane ile düzleştirin. Pide boyutunda açın; bir bıçak ile üzerine baklava deseni yapın. Yoğurdu çatal ile çırpıp hazırladığınız pide üzerine fırça ile sürün ve çörekotunu serpin. Bu şekilde 1saat daha bekletin. Kızgın fırında kızarana kadar pişirin.
Ramazan Pidesi II için Malzemeler:
1kg un 2 kaşık toz şeker 2 kaşık yaş maya 1fincan sıvıyağ ılık su tuz
Ramazan Pidesi II Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mayayı şeker ile beraber 1 bardak ılık suda eritin, 5dk beklesin. Bu arada unu eleyip ortasını açın: sıvıyağ, maya, tuz ve ılık su katarak yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini bez ile örtün ve kabarana kadar bekleyin. Ardından hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın elinizle pide kadar açın. Bir bıçak ile kesik şekiller verin üzerine ılık su sürüp 200dereceli fırında pişirin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!