Restoran Kaptanı, Nedir, Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Meslek Kodu
Restoran Kaptanı meslek tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, maaşı ile Restoran Kaptanı meslek kodu nedir ve ilgili mesleğin iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 5131.11
Meslek Adı : Restoran Kaptanı
Grup Bilgileri
Meslek Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları
Meslek Alt Ana Grubu : Kişisel Hizmetler Veren Elemanlar
Meslek Grubu : Garsonlar Ve Barmenler
Meslek Birim Grubu : Garsonlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Okur Yazar
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı :
Görev ve İşlem Basamakları :
Restoran Kaptanı; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) ,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Restoran Kaptanı Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Kaynak Yolu Makinesi Operatörü-Metal Boru mesleği için “8121.63” kod olarak kullanılır iken Nezaretçi ve Ustabaşı/Formen (Bisküvi İmalatı) mesleği için “3122.27” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Restoran Kaptanı Meslek Kodu “5131.11” olarak belirlenmiştir.
İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın