Revani tarifi, yapımı, malzemeleri | Revani nasıl yapılır?
Revani tarifi, yapımı, malzemeleri | Revani nasıl yapılır? konusu internet mecrasında çokça araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgilere haberimizde yer verdik. İşte detaylar...
Birbirinden çeşitli sunumlarıyla çoğu kişinin vazgeçemediği tatlılardan olan Revani, vatandaşlar tarafından Revani tarifi, yapımı, malzemeleri | Revani nasıl yapılır? başlığı ile bakılmaya devam ediliyor. Bu konuyla ilgili bir de haberimizde tarifi, yapımı, malzemeleri ile ilgili bilgileri derledik.
Revani hamuru için malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı eritilmiş margarin veya sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Revaninin Şerbeti İçin Malzemeler;
5 Su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Revaninin yapımı
Derin bir karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırıp üzerine bir su bardağı şekeri ekleyip mikser yardımı ile köpürene kadar güzelce çırpıyoruz.
Köpüren yumurtanın üzerine erittiğimiz ve soğuttuğumuz bir buçuk su bardağı margarini ilave ediyoruz.
1 su bardağı irmiği katıp mikser yardımı ile biraz daha çırpıp üzerine 2 su bardağı unu ,1 su bardağı yoğurdu,1 paket kabartma tozunu ve ,1 paket vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.
Çırptığımız hamur karışımını yağladığımız fırın tepsisine döküp 180 Derecede ısınmış fırında kabarana ve kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbetini hazırlamak için bir tencere alıp 5 su bardağı toz şekeri 4 su bardağı suyu ocağa koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Biraz kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip kıvama gelinceye kadar kaynayıtoruz.
Kaynattığımız şerbetin ilk sıcaklığı geçene kadar bekletiyoruz.
İlk sıcaklığı çıkan şerbeti pişirmiş olduğumuz revaninin üzerine bir kepçe yardımı ile eşit bir şekilde her yerine döküyoruz.
Revaniyi şerbetini çekene kadar bekletiyoruz.
Şerbetini çeken revaniyi servis tabağına alıp isteğe göre Hindistan cevizi, fındık, ceviz veya çam fıstığı ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Not: Şerbetin kıvamını anlamak için bir çay kaşığı ile tırnağımızın üzerine hafifçe döküp şerbet eğer damla şeklinde duruyor ise kıvama gelmiş demektir.
Not: Revanimizin güzel kabarmasını istiyor isek unu bir elek yardımı ile eleyerek içine de bir paket kabartma tozunu katıp elemek çok güzel kabarmasını sağlar.
REVANİ YAPIMININ PÜF NOKTALARI
- Kekinizin güzel bir şekilde kabarmasını istiyorsanız yumurtanın oda sıcaklığında olmasına ve şekerle iyice köpürtmeye özen göstermelisiniz.
- Kekin iyi kabarması için fırını önceden ısıtmamalı, kek pişerken mümkün olduğunca fırın kapağını açmamalısınız.
- Yumurta ve şekerden sonraki malzemeleri yavaşça eklemeli ve karıştırmalısınız ki kekinizde baloncuklar oluşmasın.
REVANİ KAÇ KALORİ?
Standart bir revani tatlısı içerisinde (100 gramında )348 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 200 gramlık miktarında Revani 696 kalori bulunmaktadır.