Saçları sağlıklı tutmanın püf noktası: İşte 6 önemli kural

Birçok saç uzmanı ve doktorlar, sağlıklı bir saç için uyarılarda bulunur. Ancak bu dönemde daha pek çok önemli şeyler olabilir. Bu yüzdende 6 önemli kural sizin için tam bir alternatiftir.

Saçları sağlıklı tutmanın püf noktası: İşte 6 önemli kural

Yaz mevsiminde saçların sağlıklı ve canlı kalmasını sağlamak için değerli ipuçlarını paylaşıyoruz. Bu 6 kuralda bilinmesi gerekenler;

  • Saç Klimi ile Hidrasyon: Yaz ayında saç kremleri ile hidrasyon çok önemlidir. Doğal özler içeren bir saç kremi kullanmak saça yardımcı olur. Bu yaz mevsiminde artan nemle mücadele etmek için özellikle önemlidir. Çok çeşitli derinlemesine besleyici saç kremleri içeren bir Lock-in nemi seçmeyi unutmayın.
  • Saç Maskeleri ile Haftalık Tedaviler: Haftalık saç maskeleri, saçlarınızı sağlıklı ve beslenmiş tutmanın harika bir yoludur. Nemi yenileyin, kabarmayı azaltın ve saçınızı güçlendirin. Saç tipinize ve nemlendirme, onarım veya beslenme gibi endişelerinize göre uyarlanmış saç maskeleri arayın.

sacc.jpg

  • Serum ile koruyun: Saçınızı serum ile korumayı unutmayın. Saçınızı çevresel stres faktörlerinden koruyarak nem kaybını önlemek için koruyucu bir bariyer oluşturur. Ayrıca, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar ile formüle edilmiştir.
  • Şekillendirme İpuçları: Yaz ayı boyunca saçınızı şekillendirirken, güneşli ve yağmurlu havaya dayanıklı az bakım gerektiren stilleri tercih edin. Doğal dokuları ve gevşek saç stillerini kucaklamak, havaya karşı değil, hava ile çalışmanıza yardımcı olabilir. Nemli koşullarda bile dayanabilecek zahmetsiz örgüler, çörekler veya gevşek dalgalar deneyin. Atkı veya saç bandı ile aksesuarlama muson mevsiminde de yapılabilir.

sac.jpg

  • Diyet ve Yaşam Tarzı Önerileri: Vitamin ve protein açısından zengin dengeli bir beslenme ile saç bakım rutininizi destekleyin. Unutmayın, tükettiğiniz şey sağlıklı saçların korunmasında önemli bir rol oynar.
  • Nazik Temizleme: Temel nemi sıyırmadan kiri ve fazla yağı temizlemek için yaz ayı boyunca saçınızı nazikçe temizlemeyi unutmayın. Hafif, sülfatsız bir şampuan, kuruluğa neden olmadan saçınızı ve saç derinizi temiz tutmanıza yardımcı olacaktır.

KAYNAK: Bölge Gündem Haber

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN