Şafak Pavey istifa etti!

İstifa eden CHP milletvekili Şafak Pavey, sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi.

Şafak Pavey istifa etti!

CHP milletvekili Şafak Pavey, sağllık sorunlarını gerekçe göstererek milletvekililğinden istifa etti.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey milletvekilliğinden istifa etti. Pavey yaptığı basın açıklamasında istifasına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi.

Açıklamasında seçmenlere ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Şafak Pavey, "Altı yıldır yürekten inanarak sürdürdüğüm mücadeleye bundan sonra da milletvekili olmadan devam etmeye kararlıyım" ifadelerini kullandı. 

Şafak Pavey'in açıklaması şöyle:

şafak pavey istifa dilekçesi

İstifa için TBMM onayı gerekiyor

TBMM İçtüzüğü'ne göre bir milletvekilinin istifası tek taraflı olamıyor. İstife dilekçesi Meclis Başkanlık Divanı tarafından değerlendiriliyor.

İstifanın geçerliliğini tespit eden Divan, dilekçeyi Meclis Genel Kurul gündemine sunuyor. Genel Kurul'da görüşme yapılmaksızın oylama yapılıyor. Toplantıya katılanların salt çoğunluğunun oyuyla istifa kabul edilebiliyor.

CHP'li Pavey'den HDP'li Demirtaş'a: Birlikte iyi salladık demişti
CHP'li Şafak Pavey'in, havalimanında karşılaştığı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, "Birlikte iyi salladık" demesi dikkat çekti.

Partisi genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul’dan Ankara’ya seyahati öncesinde Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Olası hükümet formüllerini değerlendiren Demirtaş, önceliğin AK Parti-CHP koalisyonu olması gerektiğini söyledi.
"BİRLİKTE İYİ SALLADIK"

Selahattin Demirtaş, havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken, CHP Milletvekili Şafak Pavey’i gördü. Demirtaş Pavey’in yanına giderken, ikili arasında ilginç bir konuşma gerçekleşti. Pavey “Birlikte iyi salladık” derken, Demirtaş da "Hep birlikte daha iyisini başaracağız" ifadesini kullandı.

 

şafak pavey neden istifa etti?

ŞAFAK PAVEY KİMDİR?

Şafak Pavey, 10 Temmuz 1976 tarihinde Ankara‘da doğmuştur. Asıl memleketi Erzurum‘dur. Babası Şahin bey ve annesi gazeteci Ayşe Önal‘ın kızıdır.

Şafak Pavey, 1994 yılında 17 yaşındayken Ankara‘da tanıştığı Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde konuk sanatçı olarak görev yapan müzisyen İngiliz Paul Pavey ile bir yıl sonra 1995 yılında İstanbul‘da renkli bir düğünle evlendiler.e İsviçre‘ye gidince, Şafak Pavey’de eşinin peşinden Zürih‘e uçtu. Şafak burada hem sinema-televizyon öğrenimi görüyor, hem de Zürih Çağdaş Tiyatro ve Dans Grubu’nda dans ediyordu.

24 Mayıs 1996 tarihinde İsviçre‘de geçirdiği tren kazası sonucu sol kol ve bacağını kaybetti.

Londra Westminster Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra yüksek lisansını London School of Economics’de tamamlamıştır. London School of Economics’de, “Milliyetçilik ve Etnik Kökenler” üzerine master yaptı.

Uluslararası işaret diliyle de konuşabilen Şafak Pavey, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve giriş seviyesinde Arapça, Farsça bilmektedir.

Birleşmiş Milletler‘de BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Dış İlişkiler Sorumlusu ve insani yardım görevlisi olarak çalıştı. İngiliz Parlamentosu’nda zenci ve diğer azınlıkların oy haklarını koruyan Operation Black Vote adındaki parlamenter baskı grubu ile politika ve seçim kampanyası stajı yaptı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği dış ilişkiler sorumlusu ve insani yardım görevlisi olarak Cezayir, Mısır, İran, Lübnan, Suriye ve Cenevre ofislerinde, Orta Avrupa sözcüsü olarak Macaristan‘da ve İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinde Sekreterya Başkanı olarak çalıştı. Afganistan ve der aldı.

Annesi Ayşe Önal ve erkek kardeşi Mehmet Önal’la birlikte Londra’da yaşadı.

1996 yılında başladığı Birleşmiş Milletler’deki Engelli İnsan Hakları Sekreterliği görevini bırakarak 15 yıl sonra 12 Haziran 2011 seçimlerine girmek için Türkiye’ye geri gelmiş ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. bölge 5. sıradan milletvekili seçilmiştir.

İsviçre Zürih’te, Cenevre Üniversitesi’nde sanat eğitimi aldığı dönemde 24 Mayıs 1996 tarihinde tekerlekli sandalyedeki bir arkadaşını trene bindirmeye çalışırken geçirdiği bir kaza sonucu sol kol ve sol bacağını kaybetmiştir. Bu kaza onu sadece engellilerin dünyasıyla tanıştırmadı; hayata bakışını da değiştirdi. Ardından takılan protezleri ile yeni bir hayata başladı. Kocası onu terketti. Eşinden boşandı. Annesi Ayşe Önal onu destekledi. Yaşadıklarını “13 numaralı peron” adlı bir kitapta topladı.

Buna karşın yaşama sevincinden, gücünden hiçbir şey kaybetmemiş, bu duruşu ile Zürih Üniversite Hastanesi’nde tez konusu olmuştur. Bu çalışma kitap olarak yayımlanmıştır.

Türkiye-Güney Kore Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi ve Türkiye – Norveç Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekilidir.

30 Temmuz 2012 tarihi itibariyle Cumhuriyet Halk Parti Merkez Yönetim Kurulu’nda Doğa Hakları ve Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “2012 Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü”nü Barack Obama‘nın eşi Michelle Obama ve dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton‘nun elinden aldı.

3 kitap ve çok sayıda belgesel filme imza attı. “Eşit Hayat Hakkı“, “Tasarımda İnsani Düşünce” ve “Erişilebilirlik” hareketlerinin öncülerinden oldu. Harvard Üniversitesi, İngiltere Kraliyet Sanat Akademisi ve Norveç Tasarım Konseyi ile ortak projeler yürüttü. 3 uluslararası ve 5 ulusal ödülün sahibidir.

İstanbul’da yayınlanan Agos Gazetesinde yazılar yazdı. Van Gölü‘ndeki Akdamar Kilisesi‘nin restorasyonuyla ilgili kampanyada aktif olarak rol aldı. 2012 yılında CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, BM İnsan Hakları Komitesi Üyeliği’ne seçildi.

Şafak Pavey, 1994 yılında 17 yaşındayken tanıştığı Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde konuk sanatçı olarak görev yapan müzisyen İngiliz Paul Pavey ile 1995 yapmış olduğu evliliği 1996 yılında geçirmiş olduğu kazadan sonra bitmiştir, ve 1997 yılında boşandı.

Kitapları :
1996 – 13 numaralı peron
2011 – Nereye gidersem gökyüzü benimdir
2012 – Mehdi’yi Beklerken

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡