Salepli Tiramisu nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Salepli Tiramisu tarifi
Salepli Tiramisu malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Salepli Tiramisu nasıl yapılır? İşte tarifi..
Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Salepli Tiramisu yapacak. Gelinlerin yapacağı Salepli Tiramisu ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 27 Mart Cuma Salepli Tiramisu tarifi.
Salepli Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yumurta+1 yumurta akı (sarısı kremasında kullanılacak)
- 5 kahve fincanı şeker
- 5 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı ılık su
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 1, 5 çay bardağı şeker (ağız tadınıza göre)
- 400 gr labne peynir
- 1 paket salep
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı neskafe
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- Süslemek için kakao
Salepli Tiramisu Tarifi Yapılışı
5 yumurta ve 1 yumurta akını, ılık su ve şeker ile beş dakika çırpın.
Bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyin.
Çırpılan karışıma ekleyip karıştırın.
Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp, kek harcını kenarlardan başlayarak ortasına doğru kalıba boşaltın. (Ben 25cm’ye 33 cm olan küçük dikdörtgen fırın tepsisi kullandım, siz bu ölçülerde bir kalıp veya 30 cm’ye 30 cm bir kare kalıpta kullanabilirsiniz. )
180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin, 10 dakika sonra fırının ısısını 170 dereceye düşürün. 35-40 dakikada pişecektir.
İlk 20 dakikada fırını açmayın. 30 dakikadan sonra kürdan testi ile kontrollü pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın.
Sütü, yumurta sarısını, şekeri ve unu iyice çırpın sonra ocağa alın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan alın. İçine salep ve labne peyniri karıştırın. Bu karışım 10-15 dakika soğuduktan sonra 5 dakika kadar elektrikli çırpıcı ile iyice çırpın.
Fırından çıkardığınız keki, soğuması için en az yarım saat bekleyin.
Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Enine ikiye bölün.
Alt katı, 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı tozşeker ve 1 yemek kaşığı neskafeyi karıştırarak hazırladığınız kahve ile ıslatın.
Kremanın yarısına yakınını üzerine yayın. Kekin diğer katını da kremanın üstüne kapatın. Tekrar 1 su bardağı su ile 1’er yemek kaşığı tozşeker ve neskafeyi karıştırın.
Kekin ikinci katını da bununla ıslatın. Kalan kremayı kekin her tarafına sürün. En son tel çay süzgeci ile kremanın üzerine kakao serpin.
Muhallebi, krem şanti hariç tüm malzemeler bir tencerede pişirilir.
Muhallebi hafif ılınmaya başlayınca bir paket krem şanti tozu tencereye dökülerek çırpılır.
Kek dikdörtgen veya kare borcama tam geliyor.
Pastanın üstü kakaoyla süslenir.
Keki hazırlayıp fırına attıktan sonra muhallebiyi pişirene kadar kek pişiyor.