Şair, Yazar Ali Ural kitaplarını öğrenciler için imzaladı
Şair ve Yazar Ali Ural yönetiminde 8. yılında olan Yazı Şiir Atölyesi, edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmaya devam ediyor.
Şair ve Yazar Ali Ural yönetiminde 8. yılında olan Yazı Şiir Atölyesi, edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmaya devam ediyor. Kitapları yayınlanan şair ve yazarlar, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Pendikli öğrencilerle buluştu, kitaplarını öğrenciler için imzaladı.
Pendik Belediyesi Yazı ve Şiir Atölyesinin şairleri, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen imza gününde Pendikli öğrencilerle bir araya geldi. Şair ve Yazar Ali Ural yönetiminde 8. yılında olan Yazı Şiir Atölyesi’nden yetişen Naime Erkovan, Tuna Yukay, Kamil Remzi Cin, Sümeyra Yaman, Meryem Kılıç, Fuat Eren, Şafak Çelik ve Bünyamin Demirci, kitaplarını imzalayarak öğrencilerle sohbet etti.
Atölye, edebiyat ve şiir dünyasına yelken açmaya devam ediyor.
8 yıldır süren Yazı Şiir Atölyesi edebiyat dünyasına 9 önemli yazar kazandırdı. Ali Ural yönetiminde düzenlenen atölyede, her hafta 30 katılımcı edebiyat ve şiir dünyasına yelken açmaya devam ediyor. İmza gününde şiire meraklı öğrencilerle buluşan yazarlar, onları her hafta düzenlenen atölyeye gelerek kendilerini geliştirmeye davet etti.
Ali Ural: “Bizi ayrıcalıklı kılacak şey, okumaktır”
Ardından düzenlenen “Pendik Şairleriyle Buluşuyor” etkinliğinde konuşan Ali Ural, öğrencilere yazmak için en önemli şeyin okumak, okumak ve okumak olduğunu hatırlatarak, “İnsan giysisiyle ne kadar ayrıcalık sağlayabilir. Bizi ayrıcalıklı kılacak şey, okumaktır. Yeryüzünün en konforlu aracına binemeyebilirsiniz ama yeryüzünün en büyük şairi Mevlana’yı, Yunus’u okuyabilirsiniz. Okuyan ile okumayan asla bir olmaz” dedi. Etkinlikte 8 yazar da eserlerinden şiir veya pasajlar okudu.
“Bu atölye, edebiyat dünyasında isim yapacak”
Pendik Belediyesinin 8 yıl önce hayata geçirdiği Yazı ve Şiir Atölyesi’nden yetişen ve kitaplarıyla edebiyat dünyasına katılan isimler, bu çatı altında yeteneklerin keşfedildiğini söylediler.
Kamil Remzi Cin: 2008 yılında başlayan yazı şiir atölyesi, 2011 yılında edebiyat dünyasına ilk eserlerini vermeye başladı. Pendik Belediyesinin birçok ilde yapılmayan kültürel etkinliklerin en gözdesi diyebileceğimiz bu yazı şiir atölyesidir. 9 yazar ve şairle edebiyat dünyasında adını duyurmaya başlamış olması hiçte küçümsenecek bir şey değildir. Biz inanıyoruz ki bu atölye edebiyat dünyasında isim yapacak. Kendini kanıtlamışların yanında daha nice kendini kanıtlayacak sanatçıları kucaklayacak. Pendik buna layık.
Naime Erkovan: Pendik belediyesi öncü bir hareket başlattı. Genç yeteneklere, yazmaya hevesli kişilere yeni bir kapı açtı ve yıllardır bunu devam ettiriyor. Bu anlamda büyük bir imkan sunuyor. Gerek okullarda gerek kültür merkezlerinde yazarlığa, şiire ilgisi olan bütün gençlere fırsat sunuyor. Dilerim vakitlice bunu fark ederler. Pendik Belediyesinin yaptığı çalışmayı da takdir ederler.
Meryem Kılıç: Bir yeteneği olduğunu düşünen ya da merakı olan insanlar bu atölyeye geliyorlar. Var olan yetenek, ilgi keşfediliyor, belli bir disipline giriyor. Ancak yeteneğinin dışında böyle merakı olan insanların da ben açıkçası gelmesini, bu havayı teneffüs etmesini isterim, çünkü keşfedilmeyi bekleyen bir yeteneği olabilir.