Şakşuka nasıl yapılır? Şakşuka tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da bugün günün yemeği Şakşuka olduğu açıklandı. Şakşuka nasıl yapılır? Şakşuka malzemeleri neler? İşte Şakşuka malzemeleri ve tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ''Şakşuka'' oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler '' 'Şakşuka nasıl pişirilir? Şakşuka için hangi malzemeler gerekli?Şakşuka nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Şakşuka malzemeleri ve Şakşuka tarifi...
ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR? ŞAKŞUKA TARİFİ
Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
• 4-5 adet patlıcan
• 2-3 adet yeşil biber
• 1 adet kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 4-5 domates
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 çay bardağı su
• 1 çay kaşığı şeker
• Tuz, istenilen baharatlar
• Kızartmak için sıvı yağ
Şakşuka Tarifi Yapılışı
1. Patlıcanlar küp küp doğranır.
2. Tuzlu suya konur, bir müddet bekletilir.
3. Soğan, biber ince ince doğranır.
4. Domatesler de küçük küpler halinde doğranır.
5. Sarımsak ezilir ya da doğranır.
6. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır.
7. Peçeteyle fazla yağı alınır.
8. Sosu için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ konur.
9. Soğan, biber ve sarımsak yağa konur, kavrulur.
10. Ardından salça eklenir.
11. Bir süre sonra da domatesler, tuz, baharatlar ve şeker eklenir.
12. Domateslerden sonra suyu eklenir.
13. Suyunu çekince sos patlıcanlarla harmanlanır ya da üzerine dökülerek servis edilir.Afiyet olsun.