Schengen vize ücreti 2020 ne kadar? Schengen vizesinin fiyatları kaç para 2020?

Schengen Vize ücreti 2020 ne kadar? Schengen Vizesinin fiyatları kaç para 2020? Gerekli evraklar nelerdir? soruları arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik. İşte tüm detaylar...

Schengen vize ücreti 2020 ne kadar? Schengen vizesinin fiyatları kaç para 2020?

Schengen vizesine başvuracak olanlar internette fiyatları araştırmaya başladı. Peki Schengen Vize ücreti 2020 ne kadar? Schengen Vizesinin fiyatları kaç para 2020? Gerekli evraklar nelerdir?  Tüm merak edilenler haberimizde...

SCHENGEN VİZESİ FİYATLARI NE KADAR 2020?

AB ülkelerine vize başvurularında alınan 60 avroluk ücret, 80 avroya çıkartıldı. Avrupa Birliği'nin (AB) vize kurallarında yapılan değişiklikle Schengen vize ücretlerine 20 avro zam yapıldı. AB Komisyonu, geçen yıl AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından onaylanan Schengen vize ücretlerinin güncellenmesine ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Buna göre, AB'nin 105 ülke vatandaşına uygulamakta olduğu Schengen vizesi ücretleri arttı. AB ülkelerine vize başvurularında alınmakta olan 60 avroluk ücret, 80 avroya çıkartıldı. 6-12 yaşındaki çocuklardan alınacak vize ücreti ise 35 avrodan 40 avroya yükseltildi. Sık seyahat edenler için 1 ila 5 yıl arasında geçerli çoklu giriş vizeleri ile vize başvurularının seyahatten 3 ay yerine 6 ay öncesine kadar yapılabilmesi imkanı sağlandı.

SCHENGEN BÖLGELERİNDEKİ ÜLKELER HANGİLERİDİR?

Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'den oluşuyor. Söz konusu 26 Schengen ülkesine 60'tan fazla ülke vatandaşı vizesiz seyahat edebilirken, 100'ün üzerinde ülke vatandaşlarından ise vize talep ediliyor.

Schengen vize ücreti 2020 ne kadar? Schengen vizesinin fiyatları kaç para 2020?

SHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR 2020?

  • Başvuru formu: Shengen vizesinin türünü belirtmelidir. Tam ve doğru şekilde doldurulmuş olmalıdır. Aynı zamanda başvuru sahibinin ıslak imzasına yer verilmelidir.
     
  • Vize Talebinde Bulunma Dilekçesi: Schengen vizesine başvurunun dilekçe ile talep edilmesidir. Bu dilekçe konsolosluk tarafından Almanya’ ya gönderildiği için, Almanca doldurulması zorunludur. Aynı zamanda başvuru yapan kişinin ıslak imzasını barındırması gerekmektedir.
     
  • Pasaport: Pasaportun son on yıl içinde alınmış olması gerekmektedir. Son kullanma tarihinden en az üç ay önceye kadar geçerliliği bulunmalıdır. Pasaportun sayfalarında minimum 2 adet boş sayfa bulunmalıdır. Bu boş sayfa vize basılması için geçerlidir. Kullandığınız pasaporttan önce süresi geçmiş bir pasaportunuz bulunuyorsa başvuru sırasında o pasaportun da verilmesi gerekmektedir.
     
  • Biyometrik fotoğraf: İlgili fotoğrafın 35 x 45 cm. ebatında ve iki tane olması gerekmektedir. Ayrıca fotoğrafın da başvuru zamanından itibaren son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir. Biyometrik fotoğrafın arka fonu beyaz olur. Pasaport için rötuş, makyaj vb. fotoğraf hilesi uygulanmaz. İstenilen biyometrik fotoğrafın aynı zamanda başka bir vize işlemi için de kullanılmamış olması, Shengen vizesi için başvuru bölümünün istenilen biyometrik fotoğraf kurallarında yer almaktadır.Schengen vize ücreti 2020 ne kadar? Schengen vizesinin fiyatları kaç para 2020?
     
  • Başvuru sahibinin kimlik fotokopisinin ön ve arka yüzü fotokopisi: Eski nüfus kâğıdında TC kimlik no ve fotoğraf bulunması zorunludur. Yeni kimlikler çipli ve TC kimlik no üzerinde bulunmaktadır 15 yaş altında fotoğraf kullanımına ihtiyaç yoktur.
     
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Bu örnekte adres bilgilerinin ve aile bilgilerinin tamamı yer almak zorundadır. Ayrıca evli olan bayanların kızlık soyadını da burada bildirmeleri gerekmektedir.
     
  • Başvuru sahibinin banka hesap dökümü: Başvuru sahibinin banka hesap dökümü son üç ayı kapsamalıdır. Direkt olarak bankadan alınan son üç aylık hesap dökümünün kaşeli ve ıslak imzalı olması gerekmektedir. Banka imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır. Shengen vizesi kapsamında başvuru sahibinin 18 yaşından küçük olması, ev hanımı olması ya da çalışmıyor olması durumunda ise, bu seyahati finanse edecek olan kişinin ıslak imzalı ve kaşeli son üç ayı içeren banka hesap bilgilerine yer verilmelidir. Başvuru sahibinin ya da bu seyahati finanse edecek olan kişinin bankadaki hesabında minimum 4.000 TL para bulunması gerekmektedir.
     
  • Başvuru sahibinin ek gelir belgesi: Bu aşamada taşınabilir ya da taşınamaz malların beyanı bildirilmelidir. Ev ve gayrimenkul tapusu, kira sözleşmesi, varsa araç ruhsatı fotokopileri sunulmalıdır.
     
  • Çalışma durumunu gösteren belge: Başvuru sahibinin çalışma durumu gösteren belgenin çalışılan yerden alınması gereklidir. İşveren belgesi, serbest meslek ya da çalışan belgeleri iş yerlerinden alınmalıdır. Emekli olan kişilerin emekli olduğuna dair belgesi ve emekli maaş bordrosu istenmektedir. Öğrencilerin de okudukları okuldan alınan öğrenci belgeleri istenmektedir.
     
  • Seyahat Sağlık Sigortası: bu sigortanın seyahat tarihinden bir gün önce başlaması ve seyahat dönüş tarihinden bir gün sonra sona ermesi yeterli olacaktır. İlgili seyahat sağlık sigortasının yatarak ya da ayakta tedavi kapsamında 30.000 Euro teminat değerinde Schengen ülkelerinde geçerli olabilecek bir sigorta işlemini kapsaması gerekmektedir.
     
  • Seyahat Bilgileri ve Konaklama Bilgileri: Bu bilgileri kapsayan belgelerin dosyaya konulması zorunludur. Seyahatin amacı ve seyahat süresince nerede olunacağına dair uçak bileti rezervasyonu, otel rezervasyonu, okul veya seminer davet mektubu, eğer ziyaret amaçlı gidilmişse davet mektubu ve bu mektupta belirtilen açık ev adresi ve iletişim numarası olmalıdır. Evde kalınması durumunda ev sahibinin açık adresi, iletişim numarası ve vize sahibinin ulaşılabilir telefon numarası belirtilmek durumundadır.


Türkiye Cumhuriyeti üzerinden Schengen vizesi başvurusunda bulunan yabancı uyruklu kişilerin minimum 6 ay süre geçmiş olan TC. ikamet belgesi ve TC çalışma izni fotokopisi de bu vize kapsamında verilmelidir.

NOT: Yukarıda bahsi geçen belgeler Schengen vizesi kapsamında değerlendirilen ilk etapta getirilmesi zorunlu ve başvuru dosyasında bulundurulması zorunlu olan belgeleri içermektedir. Bu belgelerde ek talepte bulunma hakkını konsolosluk saklı tutmaktadır. Bu nedenle tur şirketimiz ile sürekli olarak irtibat halinde olmanız vize işlemlerinde evrakları dosyalama işleminizi de kolaylaştıracaktır.

Schengen vize ücreti 2020 ne kadar? Schengen vizesinin fiyatları kaç para 2020?

SHENGEN VİZE BAŞVURUSU İÇİN NE ZAMAN BAŞVURULMALIDIR?

Schengen Vize Başvurusu, seyahatinizi planladığınız tarihten en az 15 iş günü önce yapılmalıdır. Seyahat başlangıç tarihinden üç ay önce başvuru yapılabilir.

Seyahat planlarınızı son ana bırakıp 15 iş gününden az bir zaman kala yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından kabul edilir fakat yoğun dönemlerde vize başvurunuzun değerlendirilmesi 15 günü bulabileceği için başvuru sonucu, planladığınız seyahat tarihten sonra belli olabilir.

Schengen vize ücreti 2020 ne kadar? Schengen vizesinin fiyatları kaç para 2020?

SHENGEN VİZESİ NEDİR?

Schengen bölgesinde serbest dolaşım ve kısa süreliğine (90 güne kadar) seyahat etme izni veren vizeye schengen vizesi denir. Kısa süreli schengen vizesi başvuru türleri;

  1. Akraba veya arkadaş ziyareti
  2. Turistik Ziyaret
  3. Ticari Ziyaret
  4. Bir konferansa katılımcısı
  5. Transit geçiş
  6. Eğitim
  7.  Kültürel etkinlik
  8. Sportif etkinlik

Schengen vizesi ile schengen bölgesinde 6 ay içinde en fazla 90 gün kalış izni verir. Schengen anlaşmasına taraf olan ülkelerden herhangi birinden aldığınız schengen vizesi ile diğer Avrupa ülkelerine seyahat edebilirsiniz. Bazı özel izinle alınan vizelerde, vizeniz sadece vizeyi veren ülkede geçerli olacaktır.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡