Sebze Çorbası Tarifi | Nasıl Yapılır?
Sebze Çorbası Tarifi, Pirinci ayıklayıp yıkayın. Sonra yarım maydanozu güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın....
Bugün sizlerle çorba tarifi paylaşacağız. Yaz mevsiminde bulunan sebzeler ile bol vitaminli bir çorba hazırlayabilirsiniz. İşte çorbamızın hazırlanışı ve gerekli olan malzemeler:
1 adet orta boy patates,
1 adet orta boy havuç,
1 adet orta boy soğan,
1 adet orta boy kabak,
1 çay bardağı pirinç,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Yarım bağ maydanoz.
Hazırlanışı
Çorbamız için gerekli olan 1 adet orta boy patatesi yıkayın.
Yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Sonra 1 adet orta boy havucu yıkayıp soyun ve patatesler gibi küp küp doğrayın.
Ardından 1 adet orta boy soğanı küçük küçük doğrayın.
Sonra 1 adet orta boy kabağı yıkayıp kabuklarını soyun ve patates ve havuçlar gibi küp küp doğrayın.
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Sonra yarım maydanozu güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın.
Bütün malzemeleri bu şekilde doğradıktan sonra çorbayı hazırlamak için bir tencere alın ve içine 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyup daha önceden küçük küçük doğranmış olan soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra sırası ile daha önceden küp küp doğranmış olan patates sonra patatesler gibi küp küp doğranan havuçları ve son olarak da küp küp doğranmış ola kabakları ilave edin.
Bu malzemeleri koyduktan sonra üzerini biraz geçecek şekilde su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra daha önceden yıkanmış ve ayıklanmış olan 1 çay bardağı pirinci ilave edip çorbayı tekrar pişmeye bırakın.
Piştikten sonra ocaktan alın ve ocağın altını kapatın.
Çorbayı servis yapacağınız zaman servis tabaklarına koyun ve üzerini ince kıyılmış olan maydanozlar ile süsleyin.
Afiyet olsun…