Şehriye Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?
Şehriye Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Şehriye Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Şehriye Çorbası nasıl hazırlanır, Şehriye Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Şehriye Çorbası için Malzemeler:
1çay bardağı şehriye 2 kaşık sıvıyağ 1 çay kaşığı salça 1 adet limon 4 bardak et suyu maydanoz tuz
Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencerede yağı kızdırın ve salçayı karıştırın; üzerine et suyu dökerek şehriyeyi ekleyip 15 dk kaynatın. Kıyılmış maydanozu serpip servise sunun.
Şehriye Çorbası 2. tarif
Şehriye Çorbası için Malzemeler:
Su Tuz 1/2 yağ 1 bardak tel şehriye 1 kaşık salça
Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tencerede yağı eritip salçayı ilave ederek kavurun. Ardından suyu ilave edin.Tuzu koyun.Tel şehriyeleri ilave ettikten sonra pişinceye kadar bekleyin.
Şehriye Çorbası 3. tarif
Şehriye Çorbası için Malzemeler:
2 adet yeşil biber 1 adet soğan 2 kaşık un 4 kaşık tel şehriye 1 kaşık tereyağı 1 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası 1 bardak et suyu su tuz
Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tencerede yağı kızdırın. Soğan ve biberleri ince ince kıyıp kızgın yağda kavurun. Ocağı kısıp üzerine unu ekleyip 1-2 çevirin. En son domates salçası ve biber salçasını buraya karıştırın. Ardından tel şehriyeyi ve et suyu ekleyin. Alabildiğince de normal su dökün, tuzunu ayarladıktan sonra da orta ateşte kaynamaya bırakın.