Şehriyeli Sebze Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Şehriyeli Sebze Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Şehriyeli Sebze Çorbası nasıl hazırlanır, Şehriyeli Sebze Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Şehriyeli Sebze Çorbası için Malzemeler:
1 yemek kasigi domates salcasi 2/3 su bardagi domates, kucuk do granmis 1 sogan, do granmis 3 yemek kasigi zeytinyagi 1 su bardagi pirasa, do granmis 2 havuc, yuvarlak do granmis 1 yesil biber, do granmis 1 su bardagi bakla ici 1 patates, kup seklinde do granmis 2 dis sarimsak, ezilmis 1/2 su bardagi arpa sehriye/kucuk midye makarna 1 yemek kasigi tuz 4 su bardagi sicak su Uzeri icin kuru nane
Şehriyeli Sebze Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Doğranmış sogani ve sarimsagi genis bir tencereye alin ve zeytinyaginda kavurun. Domates salcasini ilave edin ve iki dakika kadar daha kavurun. Sonra sirayla; biber, pirasa, bakla ici, havuc ve patatesleri ilave edin. Yaklasik 5 dakika kadar kavurun ve domates ve tuzu ilave edin. Sicak suyu ekleyin ve kaynamasini bekleyin. Kaynamaya baslayinca, arpa sehriye/kucuk midye makarnayi ilave edin. Yaklasik 20-30 dakika kadar kapagi kapali olarak kisik ateste pisirin. Sehriyeler ve sebzeler yumusayinca altini kapatin. Arzuya gore uzerine nane serperek sicak servis yapin.